Γιατί να συμπεριλάβετε το μπρόκολο στη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος

Γιατί να συμπεριλάβετε το μπρόκολο στη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος

Ένα λαχανικό γεμάτο με οφέλη για την υγεία
Γιατί να συμπεριλάβετε το μπρόκολο στη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος

Το μπρόκολο είναι από τις τροφές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της απώλειας βάρους λόγω του μοναδικού συνδυασμού βασικών θρεπτικών συστατικών και ιδιοτήτων που το χαρακτηρίζουν.

Γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, το μπρόκολο προσφέρει μια επιλογή χαμηλών θερμίδων που μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

1. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

«Ένας από τους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στα οφέλη του μπρόκολου για την απώλεια βάρους είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες παρέχουν αίσθημα πληρότητας και κορεσμού, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη τροφής, περιορίζοντας το περιττό τσιμπολόγημα και την υπερκατανάλωση τροφής. Οι διαλυτές φυτικές ίνες του μπρόκολου βοηθούν, επίσης, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τις ξαφνικές αυξήσεις και καταρρεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές λιγούρες», δήλωσε στο Health Shots η διατροφολόγος Neha Ranglani.

2. Είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά
Επιπλέον, το μπρόκολο είναι μια τροφή με υψηλή θρεπτική πυκνότητα, που σημαίνει ότι παρέχει βασικές βιταμίνες και μέταλλα χωρίς να έχει πολλές θερμίδες. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έλλειμμα θερμίδων για απώλεια βάρους.

«Προσφέρει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και κάλιο, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία και βοηθώντας παράλληλα στη διαχείριση του βάρους», λέει η Neha Ranglani.

3. Έχει ιδιότητες καύσης λίπους
«Το κρίσιμο είναι ότι το μπρόκολο περιέχει ενώσεις με πιθανές λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Η ινδόλη-3-καρβινόλη, μια ένωση που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, έχει συνδεθεί με τη διαμόρφωση των επιπέδων των οιστρογόνων, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη ρύθμιση του σωματικού βάρους», τονίζει η Neha Ranglani.

Επιπλέον, η σουλφοραφάνη, μια άλλη βιοδραστική ένωση στο μπρόκολο, έχει μελετηθεί για τις επιδράσεις της κατά της παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της καύσης του λίπους και της μείωσης της φλεγμονής.

4. Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Αυτό βοηθά περαιτέρω στην πρόληψη κατά της επιθυμίας κατανάλωσης τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Τα σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και στη συνολική διαχείριση του βάρους.

5. Υποστηρίζει την ορμονική ισορροπία
«Ενώσεις όπως η ινδόλη-3-καρβινόλη στο μπρόκολο μπορεί να παίζουν ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων των οιστρογόνων, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη ρύθμιση του βάρους, ιδιαίτερα στις γυναίκες», δήλωσε στο Health Shots η ειδικός.

www.newsbeast.gr

unsplash.com

Πρωτεΐνες: Πόσες χρειάζονται οι 50ρηδες – Οι καλύτερες πηγές και πότε δίνονται συμπληρώματα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr