ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Υπάρχει ένα είδος προπόνησης που μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να σου προσφέρει νεανικότητα και σφριγηλότητα στο πρόσωπο.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική;

Τη βάζεις στο πρόγραμμά σου συστηματικά όλο τον χρόνο ή τη θυμάσαι μόνο λίγο πριν μπει το καλοκαίρι; Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, μπαίνεις σε fast track και τρέχεις κυριολεκτικά και μεταφορικά για να σώσεις ό,τι μπορείς.

Σίγουρα, βέβαια, γνωρίζεις ότι θαύματα δεν γίνονται και ότι για να δεις αποτελέσματα χρειάζεται σοβαρή επένδυση σε βάθος χρόνου. Και το ζητούμενο δεν είναι μόνο να χάσεις τα έξτρα κιλά από τις ένοχες απολαύσεις του φαγητού και του γλυκού στις οποίες δεν αντιστάθηχρειάζεσαι τη γυμναστική
Η άσκηση ενδυναμώνει τα οστά, τους μύες και καίει το λίπος. Έχει όμως ένα ακόμα μεγαλύτερο όφελος, όπως λένε οι έρευνες: βελτιώνει συνολικά την υγεία, όσο αργά κι αν την ξεκινήσεις. Οι γιατροί αποκαλούν τη φυσική άσκηση «πολυ-χάπι», γιατί μπορεί να προλάβει και να αναστρέψει χρόνιες παθήσεις που είναι συνδεδεμένες με τη γήρανση, όπως το Alzheimer και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μήπως, όμως, είναι και το «χάπι» κατά της γήρανσης; Παλαιότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι η γυμναστική λειτουργεί ως μια από τις καλύτερες μεθόδους αντιγήρανσης. Συγκεκριμένα, το σώμα που γυμνάζεται συστηματικά μπορεί να δείχνει και να λειτουργεί έως και δέκα χρόνια νεότερο από τη βιολογική του ηλικία.

ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για αντιγήρανση

Βάλε φρένο στη γήρανση με τη σωματική άσκηση
Η γήρανση συνδέεται με την ατροφία των μυών και τη σαρκοπενία, δηλαδή τη χαλάρωση και την επακόλουθη απώλεια της μυϊκής μάζας, που ξεκινάει συνήθως από την τέταρτη δεκαετία της ζωής μας. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο χάνουμε 1% της μυϊκής δύναμής μας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δυσλειτουργία των μιτοχονδρίων. «Η σωματική άσκηση και ειδικότερα η προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης αυξάνει τη δραστηριότητα των μιτοχονδρίων», αναφέρει η δερματολόγος Ιωάννα Πανουτσοπούλου.

Συγκεκριμένα, εξηγεί ότι τα μιτοχόνδρια είναι το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας των κυττάρων: «Το πρόβλημα με τα μιτοχόνδρια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου μειώνουν τις στροφές τους και υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα μας να αρχίζει να ρυτιδιάζει, να “σταφιδιάζει” και να χαλαρώνει». Με τη γυμναστική, αυτά τα σημαντικά για τη σωστή κυτταρική λειτουργία οργανίδια επανενεργοποιούνται, ξανανιώνουν, αναζωογονούνται.

Ποιο είδος γυμναστικής προσφέρει την καλύτερη αντιγήρανση στο δέρμα
Η προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης (resistant training) αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, λειτουργία και μάζα. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής και Αντιγηραντικής Ιατρικής (AMWC), που έγινε πέρυσι στο Μονακό, οι ειδικοί ανέδειξαν το TRX ως την καλύτερη γυμναστική αντιγήρανσης, με οφέλη όχι μόνο για τα κύτταρα αλλά και για την αντιγήρανση του δέρματος. Αυτή η διαδεδομένη μέθοδος εκγύμνασης, γνωστή και ως Total Resistant Exercise, αναπτύχθηκε από έναν Αμερικανό πεζοναύτη, τον Randy Hetrick, στις αρχές του 2000. Χρησιμοποιεί ελαστικούς ιμάντες με χερούλια και το βάρος του σώματος, για να ενεργοποιήσει, να βελτιώσει, να ενισχύσει και να σταθεροποιήσει πολλές μυϊκές ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην καύση του λίπους και στη μυϊκή υπερτροφία.

Αυτό που προέκυψε από το συνέδριο και επιβεβαιώνεται από επιστημονικές μελέτες που βρίσκονται στο στάδιο της δημοσίευσης είναι ότι το TRX μπορεί να ανανεώσει την όψη σου. Η κ. Πανουτσοπούλου επιβεβαιώνει ότι όσοι ασθενείς της έχουν συμπεριλάβει συστηματικά αυτήν τη δυναμική γυμναστική στη ζωή τους παρουσιάζουν βελτίωση στη χαλάρωση στο κάτω μέρος του προσώπου, στο προγούλι και τον λαιμό, και παρατηρούν περισσότερη φρεσκάδα και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα τους. Αυτή η αλλαγή είναι ορατή με γυμνό μάτι αλλά και συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των πελατών της από το αρχείο που κρατά από την πρώτη μέχρι την τελευταία επίσκεψη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, σε συνδυασμό αυτής της άσκησης με μεσογειακή διατροφή η βελτίωση στο πρόσωπο είναι τόσο εμφανής ώστε κάποιοι ασθενείς δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν τις θεραπείες σύσφιξης και τα fillers υαλουρονικού οξέος που ήταν προγραμματισμένα στα πλαίσια του ετήσιου πρωτοκόλλου ομορφιάς τους.

3×30 λεπτά: Η «μαγική» συνταγή εκγύμνασης
Τρεις φορές την εβδομάδα από μισή ώρα αρκούν για να δεις τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου, σύμφωνα με τα δεδομένα που μας μεταφέρει η γιατρός από τις εργασίες του συνεδρίου. Φυσικά, πρέπει να είσαι συνεπής και να γυμνάζεσαι συστηματικά τουλάχιστον για έξι μήνες μέχρι να δεις αποτελέσματα.

Τι πρέπει να προσέχεις με το TRX
Το TRX είναι απαιτητικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή. Αναζήτησε οπωσδήποτε καθοδήγηση από έναν ειδικά εκπαιδευμένο trainer και μην πειραματίζεσαι στο σπίτι βλέποντας βιντεάκια στο YouTube. Μόνο έτσι θα εφαρμόσεις σωστά τις ασκήσεις και θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

www.ow.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Πέντε αρωματικά βότανα που καταπολεμούν το φούσκωμα και «ρίχνουν» την κοιλιά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr