Οι 7 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη

Οι 7 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικές θεραπείες που μπορούν να καταπραΰνουν την πλάτη σας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν επίσης και στη μείωση της πρόσληψης φαρμάκων ή να προσφέρουν ένα πρόσθετο όφελος στην υπάρχουσα ιατρική σας θεραπεία.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αποτελεσματικές στρατηγικές ανακούφισης του πόνου για τον χρόνιο πόνο στην πλάτη από φυσικές μεθόδους.

1. Απολαύστε ένα αντιφλεγμονώδες ρόφημα κάθε μέρα
Όταν καταναλώνετε τακτικά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, αρκετοί αντιοξειδωτικοί, αντιφλεγμονώδεις, ακόμη και αντικαρκινικοί παράγοντες μπορούν να συσσωρευτούν στο αίμα σας. Σε μια χρονική περίοδο, αυτοί οι ισχυροί παράγοντες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση ή/και την εξάλειψη των φλεγμονωδών αντιδράσεων στο σώμα.

Η κατανάλωση αυτών των υγιεινών ποτών σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στην πλάτη σας.

Γάλα κουρκουμά
Ο κουρκουμάς, ένα ασιατικό μπαχαρικό, περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιαρθριτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Ένας εύκολος τρόπος για να καταναλώσετε κουρκουμά είναι να αναμίξετε μια μικρή ποσότητα (1/2 κουταλάκι του γλυκού) σκόνης κουρκουμά σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή στέβια στο γάλα αν προτιμάτε μια γλυκιά γεύση. Καταναλώστε αυτό το ρόφημα, κατά προτίμηση λίγο πριν τον ύπνο για να επιτρέψετε στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία να δράσει ενώ κοιμάστε.

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή σε μερικούς ανθρώπους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η δοκιμή γάλακτος φυτικής προέλευσης, όπως το γάλα αμυγδάλου μπορεί να είναι χρήσιμη.

Χυμός κερασιού
Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.  Ο χυμός κερασιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, ο οποίος μπορεί να είναι χρόνιος ή να προκαλείται από άσκηση.  Ο χυμός κερασιού είναι εύκολα διαθέσιμος για αγορά από παντοπωλεία και συνήθως περιέχει το εκχύλισμα τάρτας κερασιού. Δοκιμάστε να πίνετε ένα ποτήρι χυμό κερασιού σε καθημερινή βάση και δείτε αν έχει θετικά αποτελέσματα στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη σας.

Τζίντζερ-πράσινο τσάι
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ποτά με έγχυμα βότανα, όπως το πράσινο τσάι με τζίντζερ, το οποίο περιέχει τα αναλγητικά οφέλη. Τα φακελάκια τσαγιού με πράσινο τζίντζερ μπορείτε να τα αγοράσετε από τα παντοπωλεία και μπορείτε εύκολα να απολαύσετε ένα φλιτζάνι είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι αντιφλεγμονώδεις παράγοντες μπορούν να συσσωρευτούν στην κυκλοφορία του αίματός σας, επομένως η συμπερίληψη αυτών των ροφημάτων στην καθημερινή σας διατροφή θα βοηθήσει στη μείωση της συνολικής φλεγμονής και στην πρόληψη νέου φλεγμονώδους πόνου.

 

2. Κοιμηθείτε πιο γρήγορα και κοιμηθείτε περισσότερο
Όταν έχετε έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο, η πλάτη σας θα πονάει λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Μια νύχτα αποκαταστατικού ύπνου μπορεί να έχει θεραπευτικά οφέλη και να σας κάνει να νιώσετε ανανεωμένοι, αναζωογονημένοι και λιγότερο στρες.

Δοκιμάστε αυτά τα φυσικά βοηθήματα ύπνου, ένα κάθε φορά, για να δείτε ποιο λειτουργεί καλύτερα για εσάς:

Βιταμίνες C και B6. Τα φυσικά στεροειδή στο σώμα σας ελέγχουν το μεταβολισμό σας και προάγουν τον καλό ύπνο. 

Συμπληρώματα βιταμινών C 10 και Β6 11 είναι γνωστό ότι βοηθούν το σώμα να παράγει και να ρυθμίζει τις φυσικές στεροειδείς ορμόνες.

Μελατονίνη. Η φυσική σας ορμόνη ύπνου, η μελατονίνη μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα για τη βελτίωση του κύκλου του ύπνου σας.

L-θεανίνη. Ένα αμινοξύ που βρίσκεται στα φύλλα του τσαγιού, η L-θεανίνη μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται χαλαροί και να κοιμούνται καλύτερα.

Βαλεριάνα. Τα συμπληρώματα που παρασκευάζονται από τη ρίζα του φυτού βαλεριάνας μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να παραμείνετε κοιμισμένοι περισσότερο.

Μια άλλη επιλογή είναι ο χυμός κερασιού ή τα εκχυλίσματα κερασιού – τα κεράσια περιέχουν ορισμένα ένζυμα που βοηθούν στην προώθηση του καλύτερου ύπνου.

3. Αποφύγετε την παρατεταμένη στατική στάση
Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στις αρθρώσεις και τους μύες της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου σας. Αποτρέψτε την κούραση και τις πιέσεις σε αυτές τις αρθρώσεις ακολουθώντας απλές συμβουλές, όπως:

Αποφύγετε το υπερβολικό κάθισμα ή σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε όρθιο γραφείο ενώ εργάζεστε. Όταν κάθεστε για μεγάλη διάρκεια, η πίεση στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης αυξάνεται. Στόχος να σηκώνεστε κάθε ώρα και να περπατάτε σε μικρή απόσταση για να αφαιρέσετε το φορτίο από τους δίσκους σας.
Ελέγξτε τη στάση σας και προσαρμόστε την ευθυγράμμιση του λαιμού, των ώμων και της πλάτης σας για να αποφύγετε πιέσεις στη σπονδυλική σας στήλη. Η κακή, μη υποστηριζόμενη στάση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα στην πλάτη σας, προκαλώντας ή αυξάνοντας τον πόνο.
Εναλλάξτε τις δραστηριότητες για να αποφύγετε την υπερβολική κόπωση των ίδιων μυών και αρθρώσεων. Για παράδειγμα, εάν είστε όρθιοι και εργάζεστε για κάποιο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να αλλάξετε σε μια διαφορετική δραστηριότητα όπου μπορείτε να καθίσετε. Μπορείτε να επιστρέψετε στην όρθια στάση μόλις οι μύες και οι αρθρώσεις έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν.

Όταν έχετε έξαρση των συμπτωμάτων, σκεφτείτε λιγότερο ενεργητικές δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η ακρόαση μουσικής ή η χειροτεχνία. Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν να αποσπάσουν το μυαλό σας από τον πόνο και να αφήσουν την πλάτη σας να ξεκουραστεί ταυτόχρονα.

4. Τεντώστε απαλά τις αρθρώσεις και τους μαλακούς ιστούς σας μέσω της γιόγκα
Η γιόγκα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τεντώσετε την πλάτη σας, να βελτιώσετε την υγεία των μυών και των αρθρώσεων, να ενισχύσετε την κατανομή των θεραπευτικών θρεπτικών συστατικών μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να αυξήσετε την ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης. 

Όταν ξεκινάτε, εκτελέστε τις διατάσεις αργά και προχωρήστε μόνο εάν αισθάνεστε άνετα χωρίς πόνο. Σταδιακά, θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες διατάσεις στη ρουτίνα σας. Η ιδανική ώρα για γιόγκα είναι νωρίς το πρωί—για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τη σπονδυλική σας στήλη και επίσης να μειώσετε τη δυσκαμψία και τους πόνους στην πλάτη σας.

5. Δοκιμάστε προσεκτικό διαλογισμό
Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη συγκέντρωση, να απελευθερώσετε ορμόνες για καλή αίσθηση (ενδορφίνες) και να μειώσετε το άγχος και το στρες. Μέσω του ενσυνείδητου διαλογισμού, μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας αντιλαμβάνεται τον πόνο. 

Βρείτε ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο και διαλογιστείτε για 5 έως 10 λεπτά το πρωί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το διαλογισμό πριν τον ύπνο ή ενώ κάνετε ένα διάλειμμα στη δουλειά. Εάν δεν σας αρέσει ο διαλογισμός, δοκιμάστε απλές ασκήσεις αναπνοής—πάρτε 10 βαθιές, αργές αναπνοές στη σειρά.

6. Στηρίξτε το σώμα σας σε μια ζεστή πισίνα
Η άνωση του νερού σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε τα οφέλη της άσκησης με λιγότερο πόνο. Η άσκηση στο νερό βοηθά επίσης στη ρύθμιση της λειτουργίας των νεύρων και των μυών, ανακουφίζοντας τον πόνο. 

Αν προτιμάτε πιο ζεστές πισίνες, δείτε μαθήματα γυμναστικής στο νερό και πισίνες υδροθεραπείας. Οι ασκήσεις θεραπείας με νερό γίνονται συχνά σε νερό που είναι περίπου 83 μοίρες έως 88 μοίρες. Οι θερμοκρασίες της πισίνας υδροθεραπείας είναι συχνά περισσότερες από 90 βαθμούς.

7. Κρατήστε πρόχειρο ένα αυτοενεργοποιούμενο έμπλαστρο θερμότητας
Τα έμπλαστρα θερμότητας που ενεργοποιούνται όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να τα μεταφέρετε κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών και μετακινήσεων ή για να τα φυλάτε στο γραφείο/συρτάρι του κομοδίνου σας. Αυτά τα έμπλαστρα θερμότητας ενεργοποιούνται γρήγορα, μπορούν να φορεθούν μέσα απο τα ρούχα σας και παρέχουν συνεχή παροχή θερμότητας για την ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας και αποφύγετε να φοράτε το έμπλαστρο για πολλές ώρες ώστε να αποφύγετε τη βλάβη του δέρματος. Ορισμένα έμπλαστρα θερμότητας εμποτίζονται επίσης με φάρμακα για πιο αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο.

Bonus tip: Σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D3
Εάν ο γιατρός σας συμφωνεί, σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D3. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των οστών, του νευρομυϊκού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D3 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στην πλάτη αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα σας και βελτιώνοντας τη δύναμη των οστών. 

Η εύρεση της τέλειας τεχνικής ανακούφισης από τον πόνο είναι συνήθως μια διαδικασία δοκιμής και λάθους, γεγονός που καθιστά άξια την εξερεύνηση διαφόρων προσεγγίσεων. Δοκιμάστε αυτές τις φυσικές στρατηγικές ανακούφισης από τον πόνο, για τον πόνο στην πλάτη σας και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Ο σοβαρός πόνος που δεν ανακουφίζεται από την αυτοεξυπηρέτηση πρέπει να αξιολογηθεί από έναν επαγγελματία υγείας για ακριβή διάγνωση και σχέδιο θεραπείας.

Απέκτησε το τέλειο δέρμα που ονειρεύεσαι χωρίς να ξοδέψεις τίποτα στα καλλυντικά. Πως θα το κάνεις

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr