Οι καλύτερες συμβουλές για σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό, με φυσικά συστατικά και θεραπείες

Οι καλύτερες συμβουλές για σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό, με φυσικά συστατικά και θεραπείες

Το δέρμα στο λαιμό μας συχνά παραμελείται, ωστόσο είναι ένα από τα πρώτα σημεία που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα μας μειώνεται, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος και ρυτίδες. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να σφίξετε το δέρμα στο λαιμό σας χωρίς να καταφύγετε σε ακριβές θεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Φυσικά συστατικά και θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό σας.

Κατανόηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης
Πριν εμβαθύνουμε σε συγκεκριμένες συμβουλές, είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του καθώς γερνάμε. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι δύο πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματός μας. Το κολλαγόνο παρέχει δομική υποστήριξη, ενώ η ελαστίνη επιτρέπει στο δέρμα μας να τεντωθεί και να επανέλθει στη θέση του. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή αυτών των πρωτεϊνών μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να χάνει τη σφριγηλότητά του.

Συμβουλή 1: Κάντε μασάζ με λάδι καρύδας


Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές φυσικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος λόγω των ενυδατικών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Το μασάζ του λαιμού σας με λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία με τη σειρά της προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σφίξετε το δέρμα στο λαιμό σας με την πάροδο του χρόνου.
Για να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για μασάζ, ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα λαδιού στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ στον λαιμό σας με ανοδική κίνηση για 10-15 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία φορά την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.
Συμβουλή 2: Φτιάξτε μια μάσκα με ασπράδι αυγού
Τα ασπράδια αυγών είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό για τη σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό σας. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.
Για να φτιάξετε μια μάσκα για το ασπράδι, απλά χτυπήστε δύο ασπράδια αυγών μέχρι να αφρατέψουν και απλώστε το μείγμα στο λαιμό σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Συμβουλή 3: Χρησιμοποιήστε φυσικά έλαια
Υπάρχουν αρκετά φυσικά έλαια που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και ιδιότητες σύσφιξης του δέρματος, όπως το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο και το λάδι τριανταφυλλιάς. Αυτά τα έλαια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων στο λαιμό σας.
Για να χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια, ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ στον λαιμό σας με ανοδικές κινήσεις για 10-15 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία φορά την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Συμβουλή 4: Δοκιμάστε μια μάσκα με μέλι και γιαούρτι


Το μέλι είναι γνωστό για τις ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, ενώ το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών για να φτιάξετε μια μάσκα μπορεί να σας βοηθήσει να σφίξετε το δέρμα στο λαιμό σας.
Για να φτιάξετε μια μάσκα με μέλι και γιαούρτι, ανακατέψτε ίσα μέρη μελιού και απλού γιαουρτιού μαζί και απλώστε το στο λαιμό σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Συμβουλή 5: Κάντε τακτικά απολέπιση
Η απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος στο λαιμό σας είναι σημαντική για τη διατήρηση της λείας και σφιχτής επιδερμίδας. Βοηθά στην τόνωση του κύκλου εργασιών των κυττάρων, που μπορεί να βελτιώσει την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος.
Για να κάνετε απολέπιση στο λαιμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό scrub ή να φτιάξετε το δικό σας με συστατικά όπως ζάχαρη, μέλι και λάδι καρύδας. Κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στο λαιμό σας με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Συμβουλή 6: Μείνετε ενυδατωμένοι
Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς και νεανικής όψης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος στο λαιμό σας. Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ελαστικότητας, κάνοντας τις ρυτίδες πιο εμφανείς.
Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και επίσης να ενσωματώνετε στη διατροφή σας ενυδατικές τροφές, όπως καρπούζι, αγγούρια και φυλλώδη λαχανικά.

Συμβουλή 7: Κοιμηθείτε ανάσκελα
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να επηρεάσει το δέρμα στο λαιμό σας. Ο ύπνος στο πλάι ή στο στομάχι μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα για να κρατήσετε τον λαιμό σας σε ουδέτερη θέση.
Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία είναι πιο απαλή για το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων.

Συμβουλή 8: Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία
Οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα μας και να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση, συμπεριλαμβανομένης της ρυτίδωσης του δέρματος στο λαιμό μας. Φροντίστε να φοράτε πάντα αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη και το χειμώνα ή τις συννεφιασμένες μέρες.
Μπορείτε επίσης να προστατέψετε το λαιμό σας φορώντας κασκόλ ή καπέλα όταν είστε έξω στον ήλιο.

Συμβουλή 9: Δοκιμάστε ασκήσεις προσώπου


Ακριβώς όπως το πώς η άσκηση μπορεί να τονώσει και να συσφίξει το σώμα μας, οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να κάνουν το ίδιο για τους μύες του λαιμού μας. Αυτές οι στοχευμένες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης και στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος.
Μερικές απλές ασκήσεις προσώπου για το λαιμό περιλαμβάνουν το να γέρνετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και να βγάζετε τη γλώσσα σας ή να κάνετε ρολά στον αυχένα περιστρέφοντας απαλά το κεφάλι σας με κυκλικές κινήσεις.

Συμβουλή 10. Πάστες αγγουριού
Οι πάστες αγγουριού είναι ένας βαθιά ενυδατικός και ενυδατικός παράγοντας. Περιποιείται σε βάθος το φθαρμένο και χαλαρό δέρμα, αναζωογονώντας πλήρως τα κύτταρα. Το δέρμα σας θα φαίνεται πιο σφιχτό, πιο γεμάτο και πιο σφριγηλό.

Συμβουλή 11. Μασάζ με αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία είναι μια σημαντική ιδιότητα για την αντιγήρανση. Βοηθά επίσης στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος γύρω από την περιοχή του λαιμού σας, προκαλώντας το σχηματισμό κολλαγόνου για να συσφίξει και να τονώσει το χαλαρό δέρμα.

Συμβουλή 12 Πίνετε μεταλλικό νερό
Το μεταλλικό νερό μπορεί να αποκαταστήσει τη χημική ισορροπία στο σώμα σας. Διαφορετικές ορμονικές και χημικές ανισορροπίες μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, η οποία μπορεί να παρατηρηθεί με ρυτίδες και συμπτώματα όπως το χαλαρό δέρμα του λαιμού. Το μεταλλικό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτών των στερημένων χημικών ουσιών για την αναπροσαρμογή των ορμονών σας.

Συμβουλή 13. Μάσκα λαιμού με φλούδα μπανάνας
Οι μπανάνες προσφέρουν μια ώθηση σε αντιοξειδωτικά και λουτεΐνη, που κάνει τα κύτταρα ελαστικά, πιο ενεργά και ακόμα πιο δυνατά. Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα από μπανάνα ή να τρίψετε στον λαιμό σας την φλούδα της.  Μία από τις βασικές ιδιότητες της μπανάνας για τη σύσφιξη του δέρματος είναι τα υψηλά επίπεδα καλίου τους. Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος, διατηρώντας το σφριγηλό. Ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στις μπανάνες είναι η βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη παίζει ζωτικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου.

Συμβουλή 14. Μάσκα λαιμού με κρέμα γάλακτος. Έχει άφθονη φυσική βιταμίνη Α και κάνει το δέρμα να λαμποκοπάει! Φωτεινό και ελαστικό σαν γάλα!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Έτσι θα γυμναστείς έξυπνα για να χάσεις βάρος γρήγορα και με ασφάλεια ακόμη κι αν είστε αρχάρια-ος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr