Συνταγή: Ζουμερό και αφράτο ραβανί του ονείρου – Φτιάχνεται πανεύκολα

Συνταγή: Ζουμερό και αφράτο ραβανί του ονείρου – Φτιάχνεται πανεύκολα

Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις με αυτό το ραβανί να παραδοθείς και να το αφήσεις να σε ταξιδέψει… Ένα τέλειο γλυκό αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να… υποκύπτεις σ’ αυτόν. Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις με αυτό το ραβανί να παραδοθείς και να το αφήσεις να σε ταξιδέψει… Ενα τέλειο γλυκό αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο.

Η συνταγή ανήκει στον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Αφράτο ραβανί

Υλικά

200γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ Σιμιγδάλι ψιλό
180γρ Ζάχαρη
100ml Γάλα
5 Αυγά
1 Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 φλιτζάνια Νερό
3 φλιτζάνια Ζάχαρη
1 κουτ σούπας Χυμό λεμονιού
1 Φέτα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά για 10 λεπτά στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζαχαρη, το γάλα ,ρίχνουμε το αλεύρι,το σιμιγδάλι τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 εκατ πασπαλίζουμε με αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα ,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Ωστόσο ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,τη ζαχαρη το πορτοκάλι και βράζουμε για 7-10 λεπτα .τελος προσθέτουμε το χυμο λεμόνι .Αφού ψηθεί και το σιρόπι είναι χλιαρό προς κρύο σιροπιάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει

thetoc.gr

Αυτό το μπαχαρικό αδυνατίζει και ρίχνει τη χοληστερίνη

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr