Τα τρία φυτά που εξαφανίζουν τη σκόνη από το σπίτι

Τα τρία φυτά που εξαφανίζουν τη σκόνη από το σπίτι

Αυτά τα τρία φυτά θα σας ξεκουράσουν, αφού ελκύουν μόνα τους τη σκόνη σαν μαγνήτες.

Ειδικοί βοτανολόγοι πίσω από τον δημοφιλή λογαριασμό social media «Root Growings» μοιράστηκαν πρόσφατα ένα βίντεο σχετικά με φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σκόνης στο σπίτι σας.

«Ανακαλύψτε τρία φυτά εσωτερικού χώρου που καταπολεμούν τη σκόνη στο σπίτι σας», γράφει η λεζάντα στο βίντεο με 2,1 εκατομμύρια views. «Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα και μειώστε τον κίνδυνο για την υγεία».

Τα φυτά – «Swiffer»

Χουρμαδιά-«πυγμαίος»

Η πυγμαίος χουρμαδιά, γνωστή και ως phoenix roebelenii, είναι ένα εξαιρετικό φυτό για την αφαίρεση της σκόνης από το σπίτι σας. «Είναι ένας μικρός φοίνικας με φτερωτά φύλλα που μπορούν να πιάσουν σκόνη με τις μικροσκοπικές τρίχες τους. Απορροφά επίσης ορισμένα επιβλαβή αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και τη φορμαλδεΰδη», δήλωσαν οι ειδικοί στην New York Post.

Φίκος ο ελαστικός

 

Επόμενο είναι το fiscus elastica, που ονομάζεται επίσης φίκος-καουτσούκ. «Ένα μεγάλο φυτό με γυαλιστερά φύλλα. Η κηρώδης επικάλυψή τους προσελκύει τη σκόνη. Αφαιρεί επίσης ορισμένες τοξίνες όπως το βενζόλιο και το ξυλόλιο και χρειάζεται έντονο φως, νερό όταν στεγνώσει και μηνιαία λίπανση και κλάδεμα».

Ωστόσο, το φυτό αυτό μπορεί να είναι τοξικό για τα κατοικίδια εάν καταποθεί, και θα πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος όπου τα ζώα δεν μπορούν να το φτάσουν.

Χλωρόφυτο

Ένα άλλο φυτό που συνιστούν οι επαγγελματίες του πράσινου αντίχειρα είναι το Χλωρόφυτο ή chlorophytum comosum. «Αυτό είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολλύ φροντίδα. Τα λεπτά του φύλλα έχουν λεπτές τρίχες που παγιδεύουν τη σκόνη. Επίσης εξαλείφει ορισμένους ρύπους όπως η φορμαλδεΰδη και το μονοξείδιο του άνθρακα».

Reader.gr 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Πως θα εφαρμόσεις την Διαλείπουσα νηστεία για να Πυροδοτηθεί ο Μεταβολισμός σου.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr