Οι πανίσχυροι  τρόποι  για να δυναμώσετε την καρδιά σας

Οι πανίσχυροι τρόποι για να δυναμώσετε την καρδιά σας

Το μαγείρεμα με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως ο σολομός και το αβοκάντο, είναι ένας από τους πολλούς εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Οι καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με το  blog.lexmed.com, μπορούν να προληφθούν, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής.

Προς τιμήν του American Heart Month, ακολουθούν επτά τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε κινδύνους και να δυναμώσετε την καρδιά σας.

1. Κινηθείτε
Η καρδιά σας είναι ένας μυς και, όπως με κάθε μυ, η άσκηση είναι αυτή που την ενισχύει.

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τον καρδιακό σας ρυθμό στόχο και, στη συνέχεια, να βρείτε μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε και μπορείτε να την συνεχίσετε μακροπρόθεσμα.

2. Κόψτε το κάπνισμα
Η διακοπή του καπνίσματος είναι δύσκολη. Αλλά ξέρετε ότι είναι σημαντικό να το κόψετε και ένας από τους μεγαλύτερους λόγους είναι ότι συνδέεται με καρδιακές παθήσεις.

Εδώ είναι μερικές στρατηγικές για να κόψετε το κάπνισμα και να παραμείνετε δυνατοί.

3. Χάστε βάρος
Η απώλεια βάρους είναι κάτι περισσότερο από δίαιτα και άσκηση. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι που περιλαμβάνει να βρείτε αυτό που σας αρέσει και τι σας ταιριάζει, λέει ο Δρ Bavani Nadeswaran .

Διαβάστε αυτές τις μακροπρόθεσμες συμβουλές απώλειας βάρους και δείτε εάν κάποια από αυτές είναι κάτι που μπορείτε να ακολουθήσετε.

4. Τρώτε τροφές υγιεινές για την καρδιά
Ο σολομός και η γουακαμόλη είναι γεμάτα με υγιή λίπη που κάνουν καλό στην καρδιά.

Δοκιμάστε άλειμμα σολομού με λαχανικά
Το υγιεινό για την καρδιά γουακαμόλε είναι επίσης ένα υπέροχο ορεκτικό
Ή τι θα λέγατε για έναν εύκολο ψητό σολομό ;

5. Μην ξεχάσετε τη σοκολάτα
Τα καλά νέα: η σοκολάτα και το κρασί συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς .

Τα κακά νέα: μόνο με μέτρο.

Το αλκοόλ και το κακάο (ένα βασικό συστατικό της σοκολάτας) έχουν αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την καλή χοληστερόλη, την χαμηλότερη κακή χοληστερόλη και τη βελτίωση της λειτουργίας της πήξης του αίματος.

Στην υγειά σας!

6. Μην τρώτε υπερβολικά
Παρόλο που αυτή η συμβουλή ισχύει κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών, όταν οι θάνατοι από καρδιακές προσβολές βρίσκονταισε άνοδο, χάρη στις άφθονες ποσότητες τροφίμων και των πειρασμών, είναι έγκυρη όλο το χρόνο.

Η κατανάλωση πολλών τροφών ταυτόχρονα οδηγεί σε:

Μετατόπιση του αίματος από την καρδιά στο πεπτικό σύστημα
Ταχύτερους και ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή ή καρδιακή ανεπάρκεια

7. Μην αγχώνεστε
Υπάρχουν περισσότερες από 1.400 βιοχημικές , συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της αρτηριακής πίεσης και του ταχύτερου καρδιακού παλμού. Εάν δεν διαχειριστείτε το άγχος σας, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο άγχος και να σας παγιδεύσει σε έναν κύκλο άγχους.

 

Τα κορυφαία βότανα για την καρδιά σας

Σύμφωνα με το www.clevelandheartlab.com η υγιεινή διατροφή είναι το πρώτο βήμα για μια πιο υγιή καρδιά. Η κατανάλωση πολλών λαχανικών, φρούτων, φασολιών, δημητριακών ολικής αλέσεως, υγιών λιπαρών όπως το ελαιόλαδο και άπαχων πρωτεϊνών όπως το ψάρι και το κοτόπουλο, είναι ακαταμάχητη για την πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών.

Αλλά το πώς προετοιμάζετε αυτά τα φαγητά κάνει επίσης μεγάλη διαφορά. Μια ποικιλία από βότανα έχει αποδειχθεί ότι δίνουν στην καρδιά σας μια επιπλέον ώθηση για την υγεία. Εδώ είναι μερικές καλές επιλογές:

Κανέλα

Η κανέλα βοηθά την καρδιά με διάφορους τρόπους. Μια μελέτη ανασκόπησης σε 10 προηγούμενες μελέτες διαπίστωσε ότι μια μικρή ημερήσια δόση κανέλας μείωσε τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, της «κακής» LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενός επιβλαβούς τύπου λίπους στο αίμα. Επίσης, μείωσε το σάκχαρο στο αίμα, προστατεύοντας από τον διαβήτη, ο οποίος αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Για να το χρησιμοποιήσετε: Πασπαλίστε σε πλιγούρι βρώμης, προσθέστε σε smoothies ή ανακατέψτε σε τσίλι.

Κάρδαμο

Μελέτη διαπίστωσε ότι το κάρδαμο, ένα έντονο μπαχαρικό που βρίσκεται συχνά στα ινδικά πιάτα, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι βοηθά στη μείωση του κινδύνου θρόμβων αίματος.

Για να το χρησιμοποιήσετε: Βρείτε αυτό το βότανο αλεσμένο ή σε μορφή λοβού στο διάδρομο των μπαχαρικών. Μπορείτε να αναμίξετε τον αλεσμένο σπόρο σε οποιοδήποτε ασιατικό ή μεξικάνικο πιάτο. Ή φάτε ολόκληρο το λοβό ως σνακ. Πρώτα φρυγανίστε τα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μυρίσουν και μετά ρίξτε τα με ελαιόλαδο που είναι υγιεινό για την καρδιά.

Σκόρδο

Εάν είστε αφοσιωμένοι στην υγεία της καρδιάς, τότε το σκόρδο είναι ο φύλακας άγγελος σας. Ενημερώστε τον γιατρό σας για την χρήση του εαν παίρνετε φάρμακα. Σε ένα άρθρο του 2016 που εξέτασε 20 προηγούμενες μελέτες, το σκόρδο αποδείχθηκε ότι μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση. Και μια άλλη μελέτη ανασκόπησης στην οποία συμμετείχαν 2300 άτομα έδειξε ότι μείωσε την ολική και την LDL χοληστερόλη έως και 10% σε εκείνους που είχαν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αρχικά.

Για να το χρησιμοποιήσετε: Προσθέστε σε σούπες, μαγειρευτά και κατσαρόλες. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με λαχανικά όπως σπανάκι ή λάχανο. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα σκόρδου.

Τζίντζερ

Η κατανάλωση αυτής της πικάντικης ρίζας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση, δείχνει έρευνα . Τα άτομα που έτρωγαν περισσότερο από αυτό είχαν τον χαμηλότερο κίνδυνο. Οι συγγραφείς της μελέτης συνιστούν 2-4 γραμμάρια (ή περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού προς ένα κουταλάκι του γλυκού) την ημέρα για την πρόληψη αυτού του καρδιακού προβλήματος.

Για να το χρησιμοποιήσετε: Ψιλοκόψτε το και προσθέστε το ωμό σε σαλάτες ή ρίξτε σε πατάτες και ασιατικά πιάτα.

Κουρκουμίνη

Αυτή η ουσία βρίσκεται στον κουρκουμά και δίνει στο μπαχαρικό το πλούσιο, κίτρινο χρώμα του. Προσφέρει πολλά οφέλη για την καρδιά, δείχνει η έρευνα : πρόληψη επικίνδυνων θρόμβων αίματος, μείωση της χοληστερόλης και μείωση της φλεγμονής που οδηγεί σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά. Μπορεί επίσης να προστατεύει από καρδιακή ανεπάρκεια, όταν η καρδιά δεν αντλεί αίμα όπως θα έπρεπε. Και οι μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα και την άσκηση στη βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων.

Για να το χρησιμοποιήσετε: Πασπαλίστε με ψητά λαχανικά όπως κουνουπίδι, κρεμμύδια και καρότα ή προσθέστε το σε ρύζι ή σούπες. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν ένα συμπλήρωμα κουρκουμά για να έχουν το όφελος.

Berberine

Μια ένωση που προέρχεται από πολλά φυτά, η βερβερίνη χρησιμοποιείται για την παρασκευή ενός συμπληρώματος. Η έρευνα δείχνει ότι βοηθά την καρδιά με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και της αύξησης της HDL χοληστερόλης. Βελτιώνει επίσης το σάκχαρο στο αίμα.

Για να το χρησιμοποιήσετε: Το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένα συμπλήρωμα βερβερίνης επειδή η ένωση είναι δύσκολο να ληφθεί από τα τρόφιμα. Μερικοί άνθρωποι πασπαλίζουν το περιεχόμενο μιας κάψουλας berberine σε ένα smoothie.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα βότανα και τα συμπληρώματα δεν ελέγχονται ως προς την ποιότητα και η δοσολογία μπορεί να διαφέρει από παρτίδα σε παρτίδα, ακόμη και όταν προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή. Επίσης, οι κίνδυνοι και οι περιορισμοί δεν περιγράφονται στην ετικέτα του συμπληρώματος. Σκεφτείτε να τα συζητήσετε με το γιατρό σας. 

Εκτός από τη χρήση νόστιμων βοτάνων, προσπαθήστε να προετοιμάσετε φαγητό με υγιεινούς τρόπους. Αντί για τηγανητό κοτόπουλο και ψάρι, ψήστε τα στο φούρνο. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο και λάδι canola για το μαγείρεμα. Και δοκιμάστε τροφές όπως το τόφου αντί να τρώτε κρέας κάθε μέρα. 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΡΔΙΑ.

Εκπαίδευση αντίστασης (Εργασία δύναμης)
Τι κάνει: Η προπόνηση με αντιστάσεις έχει πιο συγκεκριμένη επίδραση στη σύνθεση του σώματος, λέει ο Stewart. Για άτομα που έχουν πολύ σωματικό λίπος (συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης κοιλιάς, η οποία είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις), μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους και στη δημιουργία λεπτότερης μυϊκής μάζας. Σύμφωνα με το www.hopkinsmedicine.org Η έρευνα δείχνει ότι ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης και αντιστάσεων μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της HDL (καλής) χοληστερόλης και στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης.

Πόσο: Τουλάχιστον δύο μη συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα προπόνηση με αντίσταση είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής.

Παραδείγματα: Προπόνηση με ελεύθερα βάρη (όπως βάρη χεριών, αλτήρες ή μπάρα), σε μηχανές με βάρη, με ζώνες αντίστασης ή μέσω ασκήσεων αντίστασης σώματος, όπως push-up, squats και chin-ups.

 

Qigong For Happy Heart

Το Qigong προωθεί την υγεία της καρδιάς. Πως ξεκίνησε αυτή η πρακτική:

 Μετά από μια μέρα τοκετού, οι εργαζόμενοι στον αγρό έκαναν απαλές κινήσεις για να μειώσουν την ένταση στο σώμα τους. Ακολούθησαν τις κινήσεις της συγκεκριμένης πρακτικής, παρατηρώντας τα κοντινά ζώα και μιμούμενοι τις κινήσεις τους. Τελικά, η πρακτική εξελίχθηκε σε μια κατανόηση της έννοιας του TCM των μεσημβρινών, ή των ενεργειακών καναλιών, μέσα στο σώμα.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr