Αυτά είναι τα συμπτώματα που σου δείχνουν αν έχεις έλλειψη βιταμίνης D

Αυτά είναι τα συμπτώματα που σου δείχνουν αν έχεις έλλειψη βιταμίνης D

 

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει γίνει πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Το Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας περιστασιακά εξετάζει αυτή την πάθηση σε ασθενείς που παλεύουν με κόπωση, συμπτώματα κατάθλιψης και προβλήματα οστών.

Η πάροχος κέντρων υγείας Sarah Wallingford, PA, μοιράζεται πώς μοιάζει η ανεπάρκεια βιταμίνης D – και τρεις τρόπους για να την ξεπεράσετε.

Συμπτώματα όταν η βιταμίνη D είναι χαμηλή
Τα περισσότερα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ασυμπτωματικά. Ωστόσο, εάν είστε εξαντλημένοι, πονάνε τα οστά σας, έχετε μυϊκή αδυναμία ή αλλαγές στη διάθεση, αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην είναι φυσιολογικό με το σώμα σας.

Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας βιταμίνης D μπορεί να περιλαμβάνουν:

Κούραση
Δεν κοιμάται καλά
Πόνος ή πόνος στα οστά
Κατάθλιψη ή αισθήματα θλίψης
Απώλεια μαλλιών
Μυϊκή αδυναμία
Απώλεια όρεξης
Να αρρωσταίνει πιο εύκολα
Χλωμό δέρμα

Εάν αυτά τα συμπτώματα φαίνονται γνωστά, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μπορεί να κάνουν μια εξέταση αίματος για να ελέγξουν τα επίπεδα βιταμίνης D σας για να δουν εάν είναι εντός φυσιολογικών ορίων.

Λάβετε βιταμίνη D από τα τρόφιμα
5 τροφές φυσικά πλούσιες σε βιταμίνη D:

Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος και το σκουμπρί
Κονσερβοποιημένα ψάρια όπως ρέγγα και σαρδέλες
Κρόκοι αυγών
Μοσχαρίσιο συκώτι
Συκώτι ψαριού
5 τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνη D:

Δημητριακά πρωινού
Γάλα
Γάλα αμυγδάλου
Γάλα σόγιας
χυμός πορτοκάλι

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά φυσικά τρόφιμα με βιταμίνη D, πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Ελέγχετε πάντα τη διατροφική ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι έχει προστεθεί βιταμίνη D.

Λάβετε βιταμίνη D από το ηλιακό φως
Όταν το δέρμα σας εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το σώμα σας δημιουργεί βιταμίνη D.

Αφιερώστε χρόνο καθημερινά για να βγείτε στον ήλιο. Εάν δεν έχετε προγραμματισμένα μαθήματα, δουλειά ή υποχρεώσεις που απαιτούν να βγείτε έξω για όλη την ημέρα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να κάνετε μια γρήγορη βόλτα, ακόμα κι αν είναι ακριβώς γύρω από την κατοικία σας ή το τετράγωνο. Θυμηθείτε να φοράτε αντηλιακό, ακόμη και τις συννεφιασμένες, ζοφερές μέρες.

Εάν δεν λαμβάνετε τακτικά ηλιακό φως, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη διατροφική σας πρόσληψη ή να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D, λέει ο Wallingford.

Η βιταμίνη D έχει δύο κύριες μορφές: D2 και D3. Μπορείτε να απορροφήσετε και τους δύο τύπους στο σώμα σας. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D3 αυξάνει τα επίπεδά σας πιο αποτελεσματικά από τη βιταμίνη D2. Για το λόγο αυτό, η Wallingford συνιστά συμπληρώματα χωρίς ιατρική συνταγή που περιέχουν βιταμίνη D3 ή λήψη συμπληρώματος μουρουνέλαιου. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D3 μπορούν να αγοραστούν από το φαρμακείο.

Η συνιστώμενη διατροφική δόση βιταμίνης D για νεαρούς ενήλικες είναι 600 διεθνείς μονάδες. Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια συνταγογραφούμενη δόση βιταμίνης D εάν τα επίπεδά σας είναι πολύ χαμηλά.

health.unl.edu

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Αφυδατωμένο ξηρό δέρμα που τραβάει: Πως Θα Γίνει Ελαστικό, Λαμπερό και Ενυδατωμένο.13 λύσεις από δερματολόγους.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr