Οι 6 καλύτερες φυσικές θεραπείες για τον πονόλαιμο

Οι 6 καλύτερες φυσικές θεραπείες για τον πονόλαιμο

Ο πονόλαιμος αναγνωρίζεται ως πόνος ή ερεθισμός στο λαιμό, ειδικά όταν καταπίνετε. Η αιτία του πονόλαιμου μπορεί να είναι μια ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η θεραπεία για τον πονόλαιμο κρύβεται ακριβώς στην κουζίνα σας. Υπάρχουν βότανα που βρίσκονται εύκολα στο σπίτι που καταπραΰνουν τον πόνο και τον ερεθισμό που προκαλείται από τον πονόλαιμο.

Τσάι χαμομήλι

Το τσάι χαμομηλιού έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες που μειώνουν το πρήξιμο και την ερυθρότητα. Η κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, συμπεριλαμβανομένου του πονόλαιμου. Τονώνει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει τη μόλυνση που προκαλεί πονόλαιμο.

Μέντα

Η μέντα περιέχει μενθόλη, η οποία είναι το κύριο συστατικό της φαρμακευτικής αγωγής για τον πονόλαιμο. Το αραιωμένο έλαιο μέντας είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο. Η μέντα έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση βακτηρίων και παθογόνων που εισέρχονται στο σώμα μέσω του στόματος.

Τριγωνίδα

Το Fenugreek είναι μια άλλη φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο. Μπορεί να καταναλωθεί με τη μορφή σπόρων τριγωνέλλας, τοπικού λαδιού ή τσαγιού τριγωνέλλας. Το Fenugreek σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ερεθισμό ή φλεγμονή και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου.

Σκόρδο
Το σκόρδο έχει αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Όταν συνθλίβεται, το σκόρδο απελευθερώνει αλισίνη, μια οργανική ένωση θείου που έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες. Εάν έχετε πονόλαιμο, μπορείτε να μασήσετε μια ωμή σκελίδα σκόρδου και να την πιπιλίσετε για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με μερικά λαχανικά και να φτιάξετε χυμό λαχανικών.

Ρίζα γλυκόριζας
Μπορείτε να αναμίξετε τη ρίζα γλυκόριζας με νερό για να δημιουργήσετε μια λύση για γαργάρες για τη θεραπεία του πονόλαιμου. Η κατανάλωση σκόνης γλυκόριζας βοηθά στην παραγωγή υγιούς βλέννας στο σώμα που απαλύνει τον πόνο στο λαιμό.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα πικάντικο βότανο που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα και τη θεραπεία ασθενειών. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο που προκαλείται από τον πονόλαιμο. Η κατανάλωση τζίντζερ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων που προκαλούν πονόλαιμο. Το τσάι τζίντζερ έχει μια πικάντικη γεύση που διώχνει τις τοξίνες από το σώμα και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος σας.

www.fnp.com

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Πόσο συχνά να λούζω τα μαλλιά μου για να μην έχω τριχόπτωση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr