3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που πρέπει να βάζεις σε όλα για ταχύτερο μεταβολισμό και καλύτερη πέψη

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που πρέπει να βάζεις σε όλα για ταχύτερο μεταβολισμό και καλύτερη πέψη

Οι διαιτολόγοι λένε ότι πρέπει να βάζεις αυτά τα εκπληκτικά αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά σε όλα τα φαγητά για ταχύτερο μεταβολισμό και καλύτερη πέψη.

Η ενσωμάτωση αντιφλεγμονωδών μπαχαρικών στη διατροφή μας όχι μόνο ενισχύει τη γεύση των γευμάτων μας, αλλά προσφέρει επίσης αναρίθμητα οφέλη για την υγεία.

Μερικά από αυτά τα μπαχαρικά είναι γνωστά για τη φυσική τους ικανότητα να καταπολεμούν τη φλεγμονή στο σώμα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της συνολικής ευεξίας. Πέρα από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, ορισμένα μπαχαρικά έχουν συσχετιστεί με την ενίσχυση του ταχύτερου μεταβολισμού και την καλύτερη πέψη.

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό και να σε βοηθήσουν στην πέψη

1.Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς είναι γνωστό για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, που αποδίδονται κυρίως στη δραστική του ένωση, την κουρκουμίνη. Αυτό το φυσικό θαύμα έχει μελετηθεί για την ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη σε μια ποικιλία πιάτων. Πέρα από τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του, ο κουρκουμάς έχει επίσης συνδεθεί με την υποστήριξη ενός ταχύτερου μεταβολισμού και τη βελτίωση της πέψης.

Ο κουρκουμάς διεγείρει την παραγωγή χολής, βοηθά στην πέψη των λιπών μπορεί να μειώσει το φούσκωμα και την ενόχληση. Τα οφέλη για τον μεταβολισμό είναι η αυξημένη θερμογένεση (παραγωγή θερμότητας) και η καύση λίπους, ενισχύοντας ενδεχομένως την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

2.Τζίντζερ
Το τζίντζερ φημίζεται όχι μόνο για τη χαρακτηριστική του γεύση αλλά και για τα αξιοσημείωτα οφέλη του στην υγεία. Με μακρά ιστορία παραδοσιακής χρήσης σε διάφορους πολιτισμούς, το τζίντζερ αναγνωρίζεται για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, που αποδίδονται κυρίως σε βιοδραστικές ενώσεις όπως η τζίντζερόλη.

Η τζιντζερόλη και η σογκαόλη είναι δραστικές ενώσεις που κάνουν το τζίντζερ να μειώνει τη ναυτία, να προάγει τη γαστρική κένωση, να καταπραΰνει το έντερο και να ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα.

3.Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν φημίζεται για περισσότερα από τη θερμότητά του. Πλούσιο σε καψαϊκίνη, το πιπέρι καγιέν διαθέτει εντυπωσιακές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ έχει συνδεθεί με οφέλη για το μεταβολισμό και την πέψη.

Η καψαϊκίνη είναι η αντιφλεγμονώδης ένωση που διεγείρει τους πεπτικούς χυμούς, βελτιώνει την κυκλοφορία, και μπορεί να βοηθήσει στη γαστρική κένωση, ενώ μπορεί να ενισχύσει τον κορεσμό.

Η συμπερίληψη αυτών των μπαχαρικών στη διατροφή μας, είτε πασπαλισμένα στα γεύματα είτε ενσωματωμένα σε ροφήματα, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της πέψης και έναν δυνητικά πιο αποτελεσματικό μεταβολισμό, καθιστώντας τα μια γευστική προσθήκη με ιδιότητες ενίσχυσης της υγείας.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

www.theissue.gr

unsplash.com

Οι Καλύτερες Ασκήσεις Για Λίφτινγκ Στο Στομάχι Κατά Την Εμμηνόπαυση

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr