Το κόλπο (που δεν είχες σκεφτεί) για να σπαταλάς λιγότερο νερό όταν κάνεις μπάνιο

Το κόλπο (που δεν είχες σκεφτεί) για να σπαταλάς λιγότερο νερό όταν κάνεις μπάνιο

Η ζωή μας δεν θα υπήρχε χωρίς αυτό το φυσικό αγαθό, όμως το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ήδη δοκιμάζεται. Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές του πλανήτη με την απειλή της λειψυδρίας να γιγαντώνεται. Από την άλλη, η ποσότητα του νερού που είναι ασφαλής να καταναλώσουμε χωρίς κινδύνους για την υγεία μας, αντιπροσωπεύει μόλις το 10% της συνολικής διαθεσιμότητας νερού.

Οι προβλέψεις για το μέλλον δε, είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ) εκτιμά ότι μέσα στην επόμενη 25ετια, η σπατάλη νερού θα αυξηθεί κατά 40%.

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Η σπατάλη νερού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που μας αφορά συλλογικά. Γιατί μπορεί εγώ και εσύ να μην το έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα, αλλά το μέλλον είναι ως έναν βαθμό προκαθορισμένο, όπως διάβασες στην αρχή του άρθρου. Η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση μπορούν να μεταβάλλουν προς το καλύτερο μερικά δεδομένα και οι ατομικές πράξεις έχουν αξία -έστω και αν είναι μικρές. Μια από αυτές, αφορά το νερό που χρησιμοποιείς όταν κάνεις μπάνιο.

Το κόλπο που δεν είχες σκεφτεί για να σπαταλάς λιγότερο νερό όταν πλένεσαι
Πόσες φορές έχεις αφήσει το νερό να τρέξει μέχρι να έρθει το ζεστό; Σίγουρα αρκετές και ειδικά όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα, αυτές αυξάνονται σε συχνότητα. Λίγοι είναι εκείνοι που προτιμούν το χλιαρό νερό και ακόμα λιγότεροι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν μπάνιο με κρύο. Μπρρ.

Το νερό που πηγαίνει στο σιφόνι, λοιπόν, είναι 100% χαμένο νερό. Μια λεκάνη ή ένας κουβάς, όμως, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Καλύτερα να συλλέξεις το κρύο νερό που δεν θέλεις να παγώσει το κοκαλάκι σου για μελλοντική χρήση, παρά να «χάνεται» άσκοπα. Είτε για να ποτίσεις τα λουλούδια στο μπαλκόνι και τον κήπο σου, είτε για να πλύνεις το αμάξι και για οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτεί τη χρήση νερoύ. Σίγουρα δεν έχεις να χάσεις κάτι ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσεις και το περιβάλλον!

www.ladylike.gr

unsplash.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Πως θα στεγνώσεις απο το κοιλιακό λίπος στην εμμηνόπαυση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr