Τι προσφέρει ο συνδυασμός αβοκάντο με αυγό

Τι προσφέρει ο συνδυασμός αβοκάντο με αυγό

Το αβοκάντο ταιριάζει ιδανικά με το αυγό προσφέροντας μία γευστική απόλαυση.

Ο συνδυασμός του αβοκάντο με αυγό εξασφαλίζει πολυάριθμα διατροφικά οφέλη στον οργανισμό. Ας δούμε πέντε λόγους, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα διατροφικά οφέλη αυτού του συνδυασμού.

Μαρία Γκουρτσιλίδου 

«Χτίζει» έναν υγιή εγκέφαλο
Ο συνδυασμός αβοκάντο και αυγών προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Τα «καλά» λιπαρά, στα οποία είναι πλούσιες οι δύο αυτές τροφές, διατηρούν υγιείς τους νευρώνες. Βοηθούν επίσης στον μεταβολισμό της γλυκόζης και προάγουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Τα απαραίτητα αμινοξέα ευνοούν τη σύντηξη των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Τέλος, ο συνδυασμός αυτός προσφέρει επίσης ψευδάργυρο , σελήνιο, φώσφορο και μαγνήσιο για ένα «κοφτερό» μυαλό.

Απομακρύνει την κατάθλιψη
Η κατανάλωση αυγών μαζί με αβοκάντο προάγει τη σύνθεση ορμονών που μειώνουν το στρες. Παρέχει απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της τρυπτοφάνης, της πρόδρομης ουσίας της σεροτονίνης, της ορμόνης της καλής διάθεσης και της τυροσίνης, η οποία διευκολύνει την παραγωγή της ντοπαμίνης, της ορμόνης της ευχαρίστησης. Επίσης, ο συνδυασμός αυτός προσφέρει βιταμίνη D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βοηθώντας στην καταπολέμηση του άγχους και της ευερεθιστότητας.

Διατηρεί την καρδιά υγιή
Ο συνδυασμός αυγού και αβοκάντο παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, όπως τα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6, στα οποία αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, εξουδετερώνουν την εναπόθεση τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης LDL. Ο συνδυασμός αυγών και αβοκάντο βοηθά επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Παρέχει κάλιο, ένα μέταλλο που μειώνει τα επίπεδα νατρίου και διευκολύνει την καλή λειτουργία της κυκλοφορίας του αίματος.

Καταπολεμά τη γήρανση
Τα αυγά σε συνδυασμό με το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο κατά της γήρανσης. Αυτός ο συνδυασμός τροφίμων περιέχει βιταμίνη C που προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου και βιταμίνης Α, με τη μορφή ρετινόλης και βήτα-καροτίνης, προστατεύοντας το δέρμα από βλάβες από το οξειδωτικό στρες. Επίσης, ο συνδυασμός αυτός προσφέρει γλουταθειόνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπάρχει στο αβοκάντο και εμποδίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών, αποτρέποντας τη γήρανση των κυττάρων.

Καταπολεμά την αϋπνία
Τα αυγά σε συνδυασμό με αβοκάντο είναι επίσης τέλεια για να εξασφαλίσουν ένα άκρως χαλαρωτικό δείπνο. Η τρυπτοφάνη προάγει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που διεγείρει τον ύπνο. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα αυξάνουν την καταπραϋντική της δράση, ενώ το γλουταμινικό οξύ διεγείρει την παραγωγή της Gaba, μιας ορμόνης που χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό, καθώς επίσης βελτιώνει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.

www.healthstat.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αδυνάτισμα με σούπες. Χάσε κιλά και μέση γρήγορα και εύκολα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr