Δεν θα το ξαναπετάξεις ποτέ: Πως το κατακάθι του καφέ θα αλλάξει τον τρόπο που καθαρίζεις

Δεν θα το ξαναπετάξεις ποτέ: Πως το κατακάθι του καφέ θα αλλάξει τον τρόπο που καθαρίζεις

Από τον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών μέχρι την αφαίρεση γρατζουνιών, το κατακάθι του καφέ μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σας σύμμαχος στην καθημερινή σας ρουτίνα καθαρισμού. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

 

Αφαιρέστε τα λίπη από τα μαγειρικά σας σκεύη

Καθαρίστε εύκολα τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ. Η φυσική υφή του καφέ λειαίνει απαλά και βοηθάει στην αφαίρεση των συσσωρευμένων λιπών και λαδιών.

Οι κόκκοι του καφέ λειτουργούν ως ήπιο λειαντικό και δεν κάνουν ζημιά στις ευαίσθητες αντικολλητικές επιφάνειες μαγειρέματος όπως το τεφλόν και τον χυτοσίδηρο (μαντέμι). Επιπλέον, ο καφές έχει φυσικές ιδιότητες απολίπανσης, βοηθώντας στην απομάκρυνση των λιπαρών και κολλημένων τροφών. Οδηγίες χρήσης: γεμίστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ζεστό νερό και σαπούνι και προσθέστε μια κουταλιά κατακάθι καφέ. Τρίψτε απαλά την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι από την μαλακή πλευρά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε ως συνήθως.

Καθαρίστε τις σχάρες του φούρνου

Οι απολιπαντικές και αποξεστικές ιδιότητες του καφέ βοηθούν στην εύκολη αφαίρεση των λιπαρών και των κολλημένων τροφών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε 1-2 κουταλιές της σούπας κατακάθι του καφέ με ζεστό νερό σε μια μικρή λεκάνη και μετά να περάσετε με αυτό το μίγμα τις σχάρες. Αφήστε το να δράσει για περίπου 45 λεπτά. Αφού μουλιάσει καθαρίστε τρίβοντας με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

Αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου

Ακόμη και αν το ψυγείο σας είναι άψογα καθαρά και τακτοποιημένα, είναι πολύ εύκολο να εμφανιστεί μια δυσάρεστη μυρωδιά, είτε γιατί ίσως ξεχάσαμε κάποια παλιά τρόφιμα, είτε από κάποια διαρροή. Αφού εντοπίσετε από που προέρχεται η μυρωδιά, τοποθετήστε ένα μικρό μπολ ή ένα φλυτζάνι με ξηρό κατακάθι καφέ μέσα στο ψυγείο. Το άζωτο που περιέχεται στο κατακάθι αντιδρά με τον άνθρακα και θα απορροφούν αμέσως τις ενοχλητικές μυρωδιές.

Καταπολεμήστε τις μυρωδιές στα χέρια

Όπως και με τις δυσάρεστες μυρωδιές στο ψυγείο, το κατακάθι του καφέ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των έντονων οσμών από τρόφιμα όπως σκόρδο και κρεμμύδια στα χέρια. Απλώς ρίξτε μια μικρή ποσότητα κατακάθι καφέ ανάμεσα στις παλάμες σας και τρίψτε τες. Επιπλέον, το κατακάθι θα λειτουργήσει και ως απαλό απολεπιστικό για τα χέρια σας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντάς τα απαλά.

Κατακάθι του καφέ

Όταν τα ξύλινα έπιπλα ή τα δάπεδα γρατζουνιστούν, το κατακάθι του καφέ αποτελεί αποτελεσματική λύση και μπορεί να επαναφέρει το φινίρισμά τους. Δημιουργήστε μια παχύρευστη πάστα ανακατεύοντας το κατακάθι με λίγο νερό ή μαγειρικό λάδι και απλώστε στις γρατζουνιές. Τρίψτε απαλά τις περιοχές που έχουν γρατζουνιές και αφήστε το μείγμα να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το υπόλοιπο με ένα πανί και αφήστε το ξύλο να στεγνώσει. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία για να διορθώσετε πλήρως τη ζημιά.

Ελαχιστοποιήστε τη σκόνη κατά τον καθαρισμό του τζακιού

Ο καθαρισμός του τζακιού μπορεί να είναι μια δύσκολη και βρώμικη διαδικασία. Όσο προσεκτικοί και να είμαστε όταν μαζεύουμε τη στάχτη, η σκόνη της πετάγεται παντού. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, πασπαλίστε το κατακάθι του καφέ πάνω στη στάχτη πριν από το σκούπισμα. Το κατακάθι θα κάνει τη στάχτη πιο βαριά διευκολύνοντας τη διαδικασία και μειώνοντας την παραπανίσια σκόνη που θα εκτοξευθεί στον αέρα και συνάμα σε όλο το χώρο του σαλονιού.

www.olagiatospiti.gr

unsplash.com

Αυτή η απλή άσκηση είναι καλύτερη για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους από το να πηγαίνετε γυμναστήριο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr