Τι να τρως το πρωί για να δείχνει πιο ελκυστικό το πρόσωπό σου όλη μέρα

Τι να τρως το πρωί για να δείχνει πιο ελκυστικό το πρόσωπό σου όλη μέρα

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να έχουν γρήγορες επιπτώσεις στην εμφάνισή μας.

ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥΛΗ 

Αν είσαι από τους ανθρώπους που σκέφτονται όλη την ημέρα, κάθε ημέρα κατ’ αρχάς να δώσω αγωνιστικούς χαιρετισμούς, να ευχηθώ κουράγιο και να ρωτήσω: έχεις σκεφτεί ποτέ πως ό,τι τρως το πρωί «κρίνει» πόσο ελκυστικό φαίνεται το πρόσωπο σου μέσα στην ημέρα;

Ερευνητές από το University of Montpellier επιστράτευσαν 52 άντρες και ισάριθμες γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Τυχαία τους μοίρασαν δυο πρωινά 500 θερμίδων. Το ένα είχε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Το άλλο είχε μη επεξεργασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωινό με τους εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες περιλάμβανε μια γαλλική μπαγκέτα από βιομηχανικά αλεσμένο αλεύρι, μαρμελάδα, χυμό μήλου ή πορτοκαλιού και τσάι ή καφέ με ζάχαρη.

Το πρωινό με μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες είχε ψωμί ολικής αλέσεως, με βούτυρο και τυρί, ένα πορτοκάλι ή μήλο και τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη.

Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των εθελοντών πριν και μετά το φαγητό. Ακολούθως φωτογράφισαν το πορτραίτο τους, υπό ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού και έδειξαν το αποτέλεσμα σε ομάδα που αξιολόγησε την ηλικία κάθε ανθρώπου, πόσο αρρενωπός ή θηλυπρεπής φαινόταν και πόσο ελκυστικός ήταν.

Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση της εργασίας, οι άνθρωποι που έτρωγαν πρωινό πλούσιο σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικοί από εκείνους που κατανάλωσαν μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές προτείνουν πως ανεπαίσθητη αλλαγή στην ελκυστικότητα του προσώπου τους μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στο σάκχαρο του αίματος. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν εκτόξευση στο σάκχαρο του αίματος. Το σώμα τα αντιμετωπίζει απελευθερώνοντας ινσουλίνη.

Η απόκριση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου (κατάσταση που ονομάζεται υπογλυκαιμία) και να επηρεάσει τη ροή του αίματος και τελικά, την εμφάνιση του δέρματος μας. Ο αντίκτυπος προκύπτει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στη μελέτη, μόνο το πρωινό με επεξεργασμένους υδατάνθρακες προκάλεσε υπογλυκαιμία.

«Διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνονται πιο υγιείς και πιο ελκυστικοί, όταν το χρώμα του δέρματός τους αντανακλά μια ελαφρά αύξηση του οξυγονωμένου αίματος» εξήγησε η Δρ Claire Berticat, εξελικτική βιολόγος και η πρώτη συγγραφέας της μελέτης.

Ομολόγησε πως εξεπλάγη με τα ευρήματα. «Είναι εκπληκτικό να το σκεφτόμαστε, αλλά οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να έχουν γρήγορες επιπτώσεις στην εμφάνισή μας. Αυτές οι φυσιολογικές αλλαγές θα μπορούσαν να αλλάξουν διακριτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται την ελκυστικότητα. Τα ευρήματά μας χρησιμεύουν ως συναρπαστική υπενθύμιση του εκτεταμένου αντίκτυπου των διατροφικών επιλογών μας, όχι μόνο στην υγεία αλλά και σε χαρακτηριστικά που έχουν ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, όπως η ελκυστικότητα του προσώπου».

Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει πως τα φρούτα και τα λαχανικά βελτιώνουν το πόσο ελκυστικό φαίνεται το πρόσωπο μας, καθώς αυξάνουν τις φυτικές χρωστικές ουσίες (καροτενοειδή) στο δέρμα. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη γερνούν το δέρμα.

www.oneman.gr

unsplash.com

Γυμναστική: Οι καλύτερες προπονήσεις για αδυνάτισμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr