Μια τροφή Που Είναι Παράδεισος Για Εμάς, Είναι Δηλητήριο Για Τις Κατσαρίδες. Χρησιμοποιείστε Την Και Απαλλαγείτε!

Μια τροφή Που Είναι Παράδεισος Για Εμάς, Είναι Δηλητήριο Για Τις Κατσαρίδες. Χρησιμοποιείστε Την Και Απαλλαγείτε!

Οι κατσαρίδες είναι επικίνδυνες για εμάς γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και, σε κάθε περίπτωση, είναι φορείς παρασίτων και ασθενειών. Ωστόσο, οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να τα σκοτώσουν θα μπορούσαν επίσης να είναι τοξικά. Υπάρχουν πολλές φυσικές μέθοδοι για να τρομάξετε τις κατσαρίδες και να προχωρήσετε στον έλεγχο των παρασίτων.

Αυτά τα έντομα, που έλκονται από τη βρωμιά και τα τρόφιμα, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά και δυνητικά επικίνδυνα. Εδώ είναι 4 εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και δεν περιλαμβάνουν ξύδι!

Δυστυχώς, πολλές ταλαιπωρίες μπορεί να μας συμβούν στο σπίτι με ενοχλητικά έντομα και ζώα. Μεταξύ αυτών σίγουρα βρίσκουμε κατσαρίδες, που φωλιάζουν και κρύβονται εύκολα. Αυτά τα έντομα όχι μόνο δεν είναι δημοφιλή λόγω της εμφάνισής τους, αλλά θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας εάν έρθουν σε επαφή με τρόφιμα.

Για να μην εισβάλουν στα δωμάτιά μας, πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Ευτυχώς δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένα προϊόντα για αυτά τα έντομα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εντελώς φυσικά συστατικά.και φθηνά. Στην πραγματικότητα, μόνο όταν η κατάσταση είναι πραγματικά μη διαχειρίσιμη είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες. Μία από τις σπιτικές θεραπείες είναι αναμφίβολα το ξύδι, αλλά δεν εκτιμούν όλοι την έντονη μυρωδιά του. Ακολουθούν 4 φυσικές μέθοδοι για να διώξεις τις κατσαρίδες χωρίς να καταφύγεις σε ακριβά προϊόντα.

Όχι μόνο ξύδι για να απαλλαγούμε από τις κατσαρίδες, αλλά και σωστό καθάρισμα

Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε την προέλευση αυτών των εντόμων. Πράγματι, είναι πιθανό να έχουν προσελκυστεί από φαγητό που έχει αφεθεί σε μια γωνία, ειδικά αν είναι φορτωμένο με ζάχαρη. Το πρώτο βήμα είναι επομένως να ελέγξετε διεξοδικά την κουζίνα και τα ντουλάπια. Οι κατσαρίδες τείνουν να φωλιάζουν σε υγρά και κακώς φωτισμένα μέρη. Για το λόγο αυτό, ελέγχουμε και το μπάνιο, ειδικά τους αρμούς και τα πατώματα, καθώς και που φυλάμε τα σκουπίδια μας. Κάνουμε πάντα έλεγχο για να αποφύγουμε τον σχηματισμό αυτών των εντόμων.

Απλό σαπούνι και νερό για να απαλλαγείτε γρήγορα από τις κατσαρίδες.
Όχι μόνο ξύδι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες, αλλά και μερικές πιο αρωματικές λύσεις. Το πρώτο συστατικό που χρησιμοποιείται ενάντια σε αυτά τα έντομα είναι αναμφίβολα το σαπούνι Μασσαλίας. Απλά πρέπει να δημιουργήσουμε ένα διάλυμα που αποτελείται από νερό και σαπούνι και να το βάλουμε μέσα σε ένα δοχείο . Έπειτα ας το ψεκάσουμε στις γωνίες του σπιτιού και στα σημεία που έχουμε παρατηρήσει πιθανές κατσαρίδες. Θα εξαφανιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν γνωρίζουν όλοι ότι ο δυόσμος είναι ένα άλλο φυτό που χρησιμοποιείται για να τρομάξει τις κατσαρίδες.

Αυτά τα έντομα πραγματικά δεν τον αντέχουν και γι’ αυτό μένουν μακριά αν έρθουν σε επαφή μαζί του. Βάζουμε τα βάζα στις γωνίες επηρεάζοντας τις κατσαρίδες και θα εξαφανιστούν αμέσως.

Οι καλύτεροι σύμμαχοι απευθείας από την κουζίνα
Άλλοι σύμμαχοι ενάντια σε αυτά τα έντομα προέρχονται απευθείας από την κουζίνα μας. Στην πραγματικότητα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο είναι πολύ ισχυρά φυσικά απωθητικά. Οι κατσαρίδες μισούν τη μυρωδιά τους και θα ξεφύγουν γρήγορα αν τις χρησιμοποιήσουμε σωστά. Χρειάζεται μόνο να φτιάξουμε ματσάκια από δεντρολίβανο ή δάφνη και να τα τοποθετήσουμε στις μολυσμένες περιοχές. Για το σκόρδο θα είναι αρκετό να βάλετε μερικές σκελίδες, πάντα στις  επικίνδυνες περιοχές.

Η θανατηφόρα παγίδα
Τέλος, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια θανατηφόρα παγίδα για τις κατσαρίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο οικονομικά υλικά, όπως μαγειρική σόδα και ζάχαρη. Θα δημιουργήσουμε μια ένωση, ανακατεύοντας τα δύο αυτά υλικά και θα την πασπαλίσουμε στα σημεία που υπάρχουν οι κατσαρίδες. Θα καταπιούν το διάλυμά μας, το οποίο είναι τοξικό για αυτές. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλείψουμε γρήγορα το πρόβλημα.

unsplash.com

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΌΝΟ ΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr