5 Σπιτικές θεραπείες για την αφυδάτωση

5 Σπιτικές θεραπείες για την αφυδάτωση

Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι κρίσιμο για τη γενική σας υγεία. Κάθε κύτταρο στο σώμα σας χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά. Στην πραγματικότητα, το σωματικό βάρος ενός ενήλικα είναι 60 τοις εκατό νερό, ενώ ενός βρέφους έως και 80 τοις εκατό νερό. Εκτός από το οξυγόνο, δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται το σώμα μας περισσότερο από το νερό.

Η απλή θεραπεία για την αφυδάτωση προέρχεται από τη βρύση. 

Επίσης….

Φωτογραφία από blary54 στο Freeimages.com

1: Ήπια τροφή

Εάν έχετε βιώσει αφυδάτωση, επιμείνετε σε τροφές που χωνεύονται εύκολα για τις επόμενες 24 ώρες, γιατί οι κράμπες στο στομάχι είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης και μπορεί να επαναληφθούν. Δοκιμάστε κράκερ με σόδα, ρύζι, μπανάνες, πατάτες και ζελατίνες με γεύση. Οι ζελατίνες είναι ιδιαίτερα καλές αφού είναι κυρίως φτιαγμένες από νερό.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε τη μέρα σας με 16 ουγγιές νερό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την ήπια αφυδάτωση.

2: Νερώδη φρούτα

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!
Το κάλιο στις μπανάνες σας βοηθά να ενυδατωθείτε καλύτερα από τα περισσότερα τρόφιμα.

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και είναι ιδιαίτερα καλές για την αποκατάσταση του καλίου που έχει εξαφανιστεί με την αφυδάτωση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε υδαρή φρούτα όπως πεπόνι, καρπούζι και φράουλες. Τα υδαρή λαχανικά όπως τα αγγούρια είναι επίσης καλά.

Δοκιμάστε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ, μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε μια πίντα νερό. Πιείτε το ρόφημα όλη την ημέρα για να θεραπεύσετε την ήπια αφυδάτωση.

3: Αλάτι

Προτιμήστε αλατισμένα κράκερ, ξηρούς καρπούς ή κουλουράκια εάν είστε αφυδατωμένοι.

Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης ή τραυματισμού λόγω θερμότητας ή απλά ιδρώνετε πολύ, φροντίστε να αντικαταστήσετε το αλάτι σας. Ωστόσο, μην παίρνετε αλάτι κατευθείαν από το κουτί. Δοκιμάστε να φάτε κουλουράκια, αλατισμένα κράκερ ή αλμυρούς ξηρούς καρπούς.

Και για να απαλλαγείτε από το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα που προέρχεται από την αφυδάτωση, δοκιμάστε το εξής: Αφού κάνετε μπάνιο και ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, πασπαλίστε με αλάτι στα χέρια σας και τρίψτε το σε όλο το δέρμα σας. Αυτό το μασάζ με αλάτι θα αφαιρέσει το ξηρό δέρμα και θα κάνει το δέρμα σας πιο λείο στην αφή. Θα τονώσει επίσης το δέρμα σας και θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία σας. Επίσης, εάν το δέρμα σας έχει φαγούρα ως αποτέλεσμα της αφυδάτωσης, το μούλιασμα σε μια μπανιέρα με αλατόνερο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό ανακουφιστικό από τον κνησμό του δέρματος. Απλώς προσθέστε 1 φλιτζάνι επιτραπέζιο αλάτι ή θαλασσινό αλάτι στο νερό του μπάνιου. Αυτή η λύση θα μαλακώσει επίσης το δέρμα και θα σας χαλαρώσει.

4: Αθλητικά ποτά

Όχι μόνο προσθέτουν νερό στο σύστημά σας, αλλά και τα αθλητικά ποτά αποκαθιστούν το κάλιο και άλλους βασικούς ηλεκτρολύτες (μια αλατώδη ουσία, όπως το κάλιο, το νάτριο και το χλώριο που βρίσκονται στο αίμα, στα υγρά των ιστών και στα κύτταρα που μεταφέρουν ηλεκτρικούς παλμούς). Για τα παιδιά, αυτά τα ποτά για ενήλικες μπορεί να είναι πολύ σκληρά, γι’ αυτό μιλήστε με τον φαρμακοποιό σας σχετικά με τα παιδιατρικά ποτά επανυδάτωσης που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά.

Μην εξαρτάστε από αθλητικά ποτά ή αναψυκτικά για όλες τις ανάγκες σας σε υγρά. Μπορούν να συνοδεύονται από παρενέργειες και θερμίδες. Το απλό νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Το γιαούρτι ή το τυρί cottage έχουν και τα δύο νάτριο και κάλιο για την αντικατάσταση των ηλεκτρολυτών επίσης.

5: Πάγος

Ο πάγος έχει πολλά οφέλη εάν είστε αφυδατωμένοι.

Πιπιλίστε πάγο ή τρίψτε τον στο σώμα σας όταν έχετε υπερθερμανθεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να δροσιστείτε και να αποτρέψετε την υπερβολική εξάτμιση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Το να τρώτε ένα ποπάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε το νερό και στο σώμα σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε υγρά και στα παιδιά.

Εάν πίνετε εμφιαλωμένο νερό, παγώστε λίγο στο κάτω μέρος ενός άδειου μπουκαλιού και, στη συνέχεια, συμπληρώστε με κρύο νερό . Θα έχετε έτοιμο κρύο νερό για ώρες. Εάν ξέρετε ότι θα χρειαστείτε περισσότερα από ένα μπουκάλια κρύο νερό, πιάστε ένα άλλο γεμάτο μπουκάλι, στραγγίστε περίπου μια ίντσα από την κορυφή και παγώστε το ολόκληρο. Μέχρι να αδειάσει το πρώτο μπουκάλι, θα έχετε άφθονο κρύο νερό στο δεύτερο.

health.howstuffworks.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Κυτταρίτιδα: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να την μειώσεις θεαματικά πριν τις διακοπές

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr