Κολύμβηση: 4 απλές ασκήσεις για σύσφιξη γλουτών

Κολύμβηση: 4 απλές ασκήσεις για σύσφιξη γλουτών

Η κολύμβηση είναι από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες σωματικής άσκησης και πολλοί είναι εκείνοι που στο «γυμναστήριο» αντιπροτείνουν «κολυμβητήριο» καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Υπάρχει κάτι στην κολύμβηση που δεν μοιάζει per se με άσκηση, έτσι δεν είναι; Ενώ δεν σε κάνει να ιδρώνεις, προσφέρει μια έντονη προπόνηση για ολόκληρο το σώμα που χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε μυϊκή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των 3 μυών των γλουτών:

Τον μείζονα, τον μέσο και τον ελάσσονα γλουτιαίο. Η κίνηση μέσα στο νερό, είτε κολυμπάς, είτε κλωτσάς, τρέχεις ή περπατάς, προσφέρει στους μύες σου μεγαλύτερη αντίσταση, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωσή τους. Έτσι, η κολύμβηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για σύσφιξη, ειδικά εάν στοχεύεις στη σύσφιξη των γλουτών και των μηρών σου. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 4 αποτελεσματικές ασκήσεις και στιλ κολύμβησης που μπορείς να δοκιμάσεις, ενώ απολαμβάνεις τις βουτιές σου!

Πηνελόπη Μποσταντζόγλου

«Βατραχάκι»
Το γνωστό πρόσθιο στοχεύει τον άνω γλουτιαίο και το εξωτερικό των γοφών σου. Οι περισσότεροι από εμάς, εστιάζουμε στο πάνω μέρος του σώματος όταν κολυμπάμε, οπότε αν θέλεις να κάνεις πιο αποτελεσματική τη συγκεκριμένη άσκηση, χρησιμοποίησε μια σανίδα ή ένα «μακαρόνι» κολύμβησης, για να στηρίξεις τον κορμό σου ενώ προπονείσαι. Με αυτό τον τρόπο, οι γλουτιαίοι και οι τετρακέφαλοι σου, γυμνάζονται πιο έντονα. Να θυμάσαι να σφίγγεις γλουτούς και μηρούς καθώς κλωτσάς το νερό.

Βατραχοπέδιλα για να γυμνάσεις γλουτούς και μηρούς
Τα βατραχοπέδιλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις ακόμα μεγαλύτερη αντίσταση στην κολύμβηση. Όταν τα φοράμε αυξάνουμε την αντίσταση- τα φορτία- στους μυς των ποδιών. Αυτό σημαίνει ότι δυναμώνουν περισσότερο, αλλά κουράζονται και πιο γρήγορα, αφού ασκούνται με αντίσταση, όπως όταν αυξάνουμε τα βάρη σε ασκήσεις στο γυμναστήριο. Συνεπώς, αποτελούν πολύ καλή βοήθεια για την ενδυνάμωση των τετρακέφαλων, αλλά και για προβλήματα στα γόνατα, όπως η χονδροπάθεια.

«Ελεύθερο» για συνολική σύσφιξη
Πολλοί το γνωρίζουν και ως crawl. Είναι πολύ καλή άσκηση για όλο το σώμα, ιδιαίτερα για τα χέρια, τα πόδια και τη μέση. Με τη χρήση βατραχοπέδιλων αυξάνεται η ένταση της άσκησης, άρα και η μυϊκή ενδυνάμωση και σύσφιξη των γλουτών και των μηρών.

Τρέξιμο στο νερό για πιο σφριγηλούς γλουτούς
Ένα από τα παλιά αγαπημένα πράγματα που μπορεί να έκανες και ως ως παιδί, το τρέξιμο στο νερό χρησιμοποιεί τις ίδιες κινήσεις του κανονικού τζόκινγκ με την πρόσθετη αντίσταση της κίνησης μέσα στο νερό. Όπως και άλλες ασκήσεις κολύμβησης, μια αποτελεσματική προπόνηση τρεξίματος στο νερό χρησιμοποιεί διαστήματα διαφορετικών ταχυτήτων για να ωθήσει την αντοχή και τη δύναμή σου στα άκρα. Το τρέξιμο στο νερό ασκεί τους γλουτιαίους μύες καθώς κάθε πόδι εκτείνεται μπροστά και πίσω.

Pro tip:
Μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση στο νερό. Οι διατάσεις μετά την κολύμβηση, είναι σημαντικές γιατί όταν κολυμπάμε, χρησιμοποιούμε όλους τους μυς μας. Όταν βγαίνουμε από το νερό, οι μύες είναι ακόμα «ζεστοί». Χωρίς διατάσεις, μπορεί να είναι δύσκαμπτοι αργότερα μέσα στην ημέρα. Επομένως, είναι σημαντικό να χαλαρώσεις και να επαναφέρεις τους μυς σου στη φυσική τους θέση κάνοντας διατάσεις για 10-20 λεπτά μετά από κάθε προπόνηση κολύμβηση.

Απόλαυσε τις καλοκαιρινές βουτιές σου ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεσαι λοιπόν!

www.ladylike.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Βύνη: Το άγνωστο γλυκαντικό που κάνει καλό στην υγεία του εντέρου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr