Οι πιο αποτελεσματικές δίαιτες για να χάσεις κιλά – σύμφωνα με την επιστήμη

Οι πιο αποτελεσματικές δίαιτες για να χάσεις κιλά – σύμφωνα με την επιστήμη

Η μεσογειακή και η χορτοφαγική δίαιτα εκτός από την απώλεια βάρους, έχουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση καρδιακών και εγκεφαλικών παθήσεων.

Πωλίνα Φράγκου

Προσπαθείς να χάσεις μερικά κιλά και κάθε φορά που στέκεσαι μπροστά από το ψυγείο σου σκέφτεσαι τι ακριβώς πρέπει να φας για να κάνεις μερικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ευτυχώς για σένα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βαδίσεις προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να σου κάνουμε τη ζωή ευκολότερη σου παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αποδεικνύει πως δύο διαφορετικές δίαιτες έχουν ακριβώς την ίδια αποτελεσματικότητα στη μάχη με τα κιλά.

 

Η μεσογειακή (που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, δημητριακά και κοτόπουλο, ψάρι ή ακόμη και κόκκινο κρέας) και η χορτοφαγική διατροφή (που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και αυγά ή γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά) βοηθούν εξίσου στην απώλεια κιλών. Επίσης μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση καρδιακών και εγκεφαλικών παθήσεων, όπως τουλάχιστον αναφέρει η μελέτη του journal Circulation.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι μελετητές από την Ιταλία παρακολούθησαν 107 υγιείς αλλά υπέρβαρους ενήλικες, ηλικίας 18-75 ετών. Οι συμμετέχοντες, με τυχαία επιλογή, ακολούθησαν για τρεις μήνες είτε την χορτοφαγική δίαιτα είτε την μεσογειακή, με τους ερευνητές να καταγράφουν την πορεία τους καταγράφοντας στοιχεία που αφορούσαν το βάρος τους, τον δείκτη μάζας στο σώμα τους και τα επίπεδα του λίπους.

Όταν πέρασε το διάστημα, τα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις ήταν το ίδιο θετικά:

– Απώλεια σχεδόν 1,5 κιλού σωματικού λίπους.
– Το βάρος τους μειώθηκε κατά 2 κιλά.
– Παρόμοιες αλλαγές στον Δείκτη μάζας σώματος.

«Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποδεικνύουν πως αν μια δίαιτα από τις συγκεκριμένες εφαρμοστεί σωστά μπορεί να συμβάλλει τόσο στην απώλεια κιλών όσο και στην αποτροπή καρδιακών νοσημάτων. Έχουμε λοιπόν πλέον δύο επιλογές» λέει ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας Dr. Francesco Sofi.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η έρευνα ήταν η πρώτη που συγκρίνει τις δύο δίαιτες.

gr.askmen.com

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr