Πείτε «αντίο» στην κυτταρίτιδα με 2 μόνο υλικά

Πείτε «αντίο» στην κυτταρίτιδα με 2 μόνο υλικά

Ένας σημαντικός «εχθρός» της γυναικάς, είναι αναμφίβολα η κυτταρίτιδα. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο μισούν την ημέρα που πρέπει να φορέσουν μπικίνι, για να εμφανιστούν στην παραλία. Η κυτταρίτιδα είναι επίσης γνωστή και ως φλοιός πορτοκαλιού. Εμφανίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού, που αγγίζει σε ποσοστό το 90%. Υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστεί στους άνδρες. Εκτός από τους γλουτούς, τα πόδια και τους μηρούς, μπορεί να δημιουργηθεί στην κοιλιά και τα χέρια. Τα πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας, συνήθως κάνουν την εμφάνιση τους σε ηλικία 17 ετών, δηλαδή, λίγο πριν το τέλος της εφηβείας και δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου.

Οι σύγχρονες αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας

Κακή διατροφή
Κάπνισμα
Αφυδάτωση
Ορμόνες
Σφιχτά ρούχα
Ελάχιστη σωματική δραστηριότητα
Κληρονομικότητα
Για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα
Θα φτιάξουμε την αλοιφή που αποτελείται από 2 μόνο συστατικά, και είναι κατάλληλη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού Λοσιόν σώματος
1 κ.σ. Μηλόξυδο
Πετσέτα
Διαφανής μεβράνη

Διαδικασία:

Αναμειγνύουμε την κρέμα σώματος με το μηλόξιδο και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα, δώστε προσοχή στο βήμα που ακολουθεί. Βουτήξτε την πετσέτα σε κρύο νερό και αμέσως μετά στραγγίξτε, στη συνέχεια τοποθετήστε στην περιοχή που έχει εμφανιστεί κυτταρίτιδα.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό, για να ανοίξετε τους πόρους του δέρματος, έτσι θα καταπολεμήσετε σε βάθος την κυτταρίτιδα.

Μετά από μερικά λεπτά, απλώστε το μείγμα πάνω στο δέρμα κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τυλίξτε την περιοχή με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 3 – 6 ώρες, ανάλογα το χρόνο που έχετε διαθέσιμο. Η καλύτερη επιλογή, είναι να εφαρμόσετε τη θεραπεία κατά τις βραδινές ώρες, ενώ κοιμάστε, και αυτό γιατί, είναι ο ιδανικός χρόνος που πρέπει μείνει η μεμβράνη στην περιοχή και επίσης θα διατηρήσετε αρκετή ακινησία. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα και αμέσως μετά από κάθε εφαρμογή, κάνετε ντους για να καθαρίσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα.

www.votanonkipos.gr

Όλα τα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr