5 tips για μακριά και δυνατά μαλλιά

5 tips για μακριά και δυνατά μαλλιά

Η τελευταία σου επίσκεψη στη κομμώτρια σου στοίχισε ένα κοντό καρέ το οποίο δεν ήθελες αλλά και τι να κάνεις αφού τα μαλλιά ταλαιπωρήθηκαν το καλοκαίρι και μεταξύ μας το έβλεπες και εσύ. Επιπλέον, κάθε φορά που τα χτένιζες παρατηρούσες πόσο αδύναμα ήταν. Και τι θα κάνεις για αυτό; Θα ακολουθήσεις τα 5 tips που σου δίνω παρακάτω και πλέον μέρα με τη μέρα θα δεις πόσο όμορφα θα μεταμορφώνονται.

Το λούσιμο

Φρόντισε τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Σίγουρα απολαμβάνεις να κάθεσαι κάτω από το ντους και να πέφτει ζεστό νερό πάνω σου, τα μαλλιά σου όμως δεν το απολαμβάνουν και τόσο. Δοκίμασε το χλιαρό νερό σαν εναλλακτική και λίγο κρύο όταν τα ξεπλένεις έτσι θα είναι και πάντα λαμπερά.

Το πιστολάκι

Το πιστολάκι ειδικά μετά το λούσιμο προκαλεί σπασίματα και ψαλίδα στα μαλλιά. Και οι πλεξούδες είναι της μόδας και το αποτέλεσμα όταν τα λύσεις θα είναι εντυπωσιακό. Τι λες; Επίσης, αν θέλεις μπορείς να κρατήσεις μέχρι την επόμενη μέρα το conditioner στα μαλλιά σου ώστε να είναι απαλά χωρίς να το λούσεις. Βέβαια τώρα που ο καιρός κρυώνει φρόντισε να τα σκουπίσεις καλά με μια πετσέτα.

Η ψαλίδα

Επειδή κάποιες φορές η ψαλίδα είναι εκεί και σε ακολουθεί είτε επειδή χρησιμοποιείς πιστολάκι είτε πρέσσα, κάθε 6 εβδομάδες φρόντισε να κόβεις το κατεστραμμένο κομμάτι των μαλλιών σου, έτσι ανανεώνεται η τρίχα και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά.

Χτένισμα πριν τον ύπνο

Μπορεί να σου φανεί τρελό και να πεις «ποιος το κάνει αυτό τώρα» όμως φρόντισε πριν πας για ύπνο να χτενίζεις 5 λεπτά τα μαλλιά σου. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε η κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουν οι ρίζες.

Μια μάσκα φυτική

Η μάσκα για τη περιποίηση των μαλλιών σου είναι το παν.Μπορείς να φτιάξεις μια μόνη σου με λάδι καρύδας. Λιώσε 1 μέρος λάδι καρύδας και 1 μέρος μέλι και η μάσκα σου είναι έτοιμη και αφήνει τα μαλλιά απαλά.

Βιταμίνες

Το πιο σημαντικό όμως είναι οι βιταμίνες! Η προηγμένη φόρμουλα του Skin, Nails and Hair της Solgar με τον αποτελεσματικό συνδυασμό βιταμινών, αμινοξέων και μετάλλων παρέχει στον οργανισμό διατροφικά στοιχεία απαραίτητα για τη σύνθεση κολλαγόνου και κερατίνης, όπως οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, προλίνη, λυσίνη, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό, συμβάλλοντας έτσι στην επαναφορά της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών.

Πιο συγκεκριμένα η βιταμίνη C συμβάλλει στον σχηματισμό κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση υγιών μαλλιών, νυχιών και δέρματος, ο χαλκός συμβάλλει στο φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος και των μαλλιών, ενώ η προλίνη και η λυσίνη αποτελούν δομικά αμινοξέα της τρίχας.

www.thatslife.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr