Τα ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό αν κόψεις μόλις 300 θερμίδες την ημέρα

Τα ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό αν κόψεις μόλις 300 θερμίδες την ημέρα

Τα ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό αν κόψεις μόλις 300 θερμίδες την ημέρα
Τα αποτελέσματα νέας έρευνας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον .

Εάν κόψεις μόλις 300 θερμίδες την ημέρα, αυτό θα μπορούσε να είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να μειωθεί ο κίνδυνος για διαβήτη του και για καρδιακή νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη μελέτη, ζήτησαν από 200 ενήλικες ηλικίας κάτω των 50 ετών με ένα υγιές βάρος ή με λίγα επιπλέον κιλά, να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων τους κατά 25% για δύο χρόνια. Η ικανότητά τους να επιτύχουν αυτό το στόχο ήταν διαφορετική για κάθε περίπτωση και η μέση μείωση των θερμίδων στην ομάδα ήταν περίπου 12% (300 θερμίδες την ημέρα).

Ωστόσο, κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 10%, το 71% των οποίων ήταν λίπος.

Τι αποτελέσματα έφερε αυτή η μέτρια απώλεια βάρους; Παρατηρήθηκαν σημαντικές βελτιώσεις στα ήδη καλά επίπεδα χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και άλλων δεικτών κινδύνου μεταβολικής νόσου. Οι εθελοντές είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα ενός βιοδείκτη για χρόνια φλεγμονή, ο οποίος συνδέθηκε με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και νοητική έκπτωση.

«Υπάρχει κάτι με τον περιορισμό των θερμίδων, κάποιος μηχανισμός που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη ότι οδηγεί σε αυτές τις βελτιώσεις», δήλωσε στο Webmd ο συγγραφέας της μελέτης Dr. William Kraus, καρδιολόγος και καθηγητής της ιατρικής στο Duke University School of Medicine στο Durham.

«Έχουμε συλλέξει αίμα, μυς και άλλα δείγματα από αυτούς τους συμμετέχοντες και θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τι μπορεί να είναι αυτό το μεταβολικό σημάδι ή μαγικό μόριο», πρόσθεσε o καθηγητής.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι «ακόμη και μια τροποποίηση που δεν είναι τόσο σοβαρή όσο αυτή που χρησιμοποιήσαμε σε αυτή τη μελέτη, θα μπορούσε να μειώσει το φορτίο του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων», δήλωσε ο Kraus.

«Οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν με αρκετά εύκολο τρόπο ελέγχοντας απλώς τις μικρές απερισκεψίες τους εδώ και εκεί, ή ίσως μειώνοντας για παράδειγμα τα σνακ μετά το δείπνο», πρότεινε.

Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουλίου στο περιοδικό The Lancet Diabetes & Endocrinology.

www.womenonly.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr