Ο υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να επιδεινώσει την υγεία των οστών. Δείτε πώς πρέπει να φροντίζετε τα οστά σας

Ο υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να επιδεινώσει την υγεία των οστών. Δείτε πώς πρέπει να φροντίζετε τα οστά σας

Οι θυρεοειδικές ορμόνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση της δομής τους.

Ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να επιδεινώσει την υγεία των οστών επιταχύνοντας τον μεταβολισμό τους

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό, την ανάπτυξη και την ωρίμανση των οστών. Όταν ο θυρεοειδής αδένας είναι υπερδραστήριος, παράγει πάρα πολύ θυρεοειδική ορμόνη, η οποία επιταχύνει τον μεταβολισμό των οστών, οδηγώντας σε διάσπαση του οστικού ιστού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως οστεοπόρωση και κατάγματα οστών.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη οστική πυκνότητα και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων ν.

Όταν υπάρχει περίσσεια θυρεοειδικής ορμόνης στο σώμα, αυξάνει τον ρυθμό απορρόφησης των οστών, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα οστικά κύτταρα διασπώνται από όσα δημιουργούνται.

Αυτό οδηγεί σε καθαρή απώλεια οστικής πυκνότητας με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα πιο αδύναμα οστά.

Επιπλέον, ο υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση της απορρόφησης ασβεστίου και σε αύξηση της απέκκρισης ασβεστίου, η οποία μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην απώλεια οστικής μάζας.

1. Τρώτε μια υγιεινή διατροφή
Συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D και μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την οικοδόμηση και τη διατήρηση υγιών οστών. Τρόφιμα όπως το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι καλές πηγές αυτών των θρεπτικών συστατικών.

2. Ασκηθείτε τακτικά
Οι ασκήσεις , όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ, ο χορός και η προπόνηση με βάρη μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και δύναμης. Η άσκηση είναι επίσης ευεργετική για τη γενική υγεία μας και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των παθήσεων του θυρεοειδούς.

3. Μην καπνίζετε
Το κάπνισμα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την απώλεια οστικής μάζας μαζί με την πρόκληση διαφόρων άλλων χρόνιων ασθενειών. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών οστών και να ενισχύσει τη συνολική υγεία σας.

4. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με την πρόκληση διαφόρων ασθενειών της χορίνης, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος και πολλά άλλα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, επομένως ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των οστών.

5. Κοιμηθείτε επαρκώς
Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη γενική μας υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της υγείας των οστών μας Ο ύπνος υποστηρίζει την υγεία των οστών καθώς τα οστά υφίστανται επισκευή και αναδιαμόρφωση όταν κοιμόμαστε.

6. Πάρτε συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη ασβεστίου είναι απαραίτητη για την υγιή υγεία των οστών. Ωστόσο, μαζί με αυτό, η πρόσληψη βιταμίνης D υποστηρίζει επίσης υγιή οστά. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D από τη διατροφή σας, τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των οστών.

7. Κάντε τακτικές εξετάσεις
Οι τακτικοί έλεγχοι μπορούν να βοηθήσουν στον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν προβλημάτων υγείας των οστών και στην πρόληψη περαιτέρω βλάβης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την κατάσταση του θυρεοειδούς σας και επίσης να βελτιώσετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της βλάβης στην υγεία των οστών.

8. Διαχειριστείτε την κατάσταση του θυρεοειδούς σας
Εάν έχετε υπερδραστήριο θυρεοειδή, συνεργαστείτε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να διαχειριστείτε την κατάστασή σας ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη της υγείας σας και να αποτρέψετε περαιτέρω βλάβη .

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr