Πολύ πιο πάνω απο τις ακριβές κρέμες προσώπου. 4 λόγοι για τους οποίους το Masala Milk εξαφανίζει τις ρυτίδες.

Πολύ πιο πάνω απο τις ακριβές κρέμες προσώπου. 4 λόγοι για τους οποίους το Masala Milk εξαφανίζει τις ρυτίδες.

Το Masala Milk ή Masala Doodh είναι ένα παραδοσιακό ποτό που μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Δείτε την εύκολη συνταγή παρακάτω

Το γάλα Masala μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματός σας με διάφορους τρόπους

Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ποτό, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα.

Βρείτε επίσης μια εύκολη συνταγή για αυτό το παραδοσιακό ρόφημα παρακάτω.

Το υγιές και λαμπερό δέρμα είναι αποτέλεσμα συνεχών προσπαθειών. Πρέπει ήδη να γνωρίζετε ότι η διατροφή σας έχει σημαντικό αντίκτυπο στο δέρμα σας. Πρέπει να έχετε ακούσει για τη σημασία των ροφημάτων αποτοξίνωσης για την υγεία του δέρματός σας. Αλλά προτού αρχίσετε να βασίζεστε σε φανταχτερές και ακριβές επιλογές, λάβετε υπόψη και τις άλλες. Μια σειρά από απλά, σπιτικά ροφήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στους στόχους ομορφιάς σας. Και μια από τις καλύτερες επιλογές είναι το παλιό καλό γάλα Masala. Σήμερα, θα συζητήσουμε εν συντομία γιατί και πώς πρέπει να καταναλώνετε αυτό το υγιεινό ποτό.

Το Masala Milk είναι ένα παραδοσιακό ποτό που πρέπει να δοκιμάσετε. Φωτογραφία: iStockΤο Masala Milk ή Masala Doodh είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που παρασκευάζεται με την ανάμειξη ενός μείγματος ξηρών καρπών και μπαχαρικών με γάλα. Συχνά αρωματίζεται ελαφρά με σαφράν και έχει γλυκιά γεύση. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο. Αυτό το ρόφημα είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και έχει ευρέως οφέλη για την υγεία. Σήμερα, μάθετε γιατί πρέπει να το κάνετε μέρος της δίαιτας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

 4 κορυφαία οφέλη του Masala Doodh.

1. Φορτωμένο με υγιή λίπη

Χάρη στην προσθήκη ξηρών καρπών, αυτό το ρόφημα είναι γεμάτο με υγιή λίπη που μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα σας μακροπρόθεσμα. Αυτά τα λίπη μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λαμπερό και ελαστικό δέρμα.

2. Πλούσιο σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της δομής του δέρματός μας. Το Masala Doodh είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη επειδή περιέχει όχι μόνο γάλα αλλά και ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και φιστίκια.

3. Μπορεί να έχει αντιγηραντική δράση

Οι ξηροί καρποί σε αυτό το ποτό περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτά θεωρούνται χρήσιμα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης του δέρματος καθώς και της φλεγμονής. Έτσι, η κατανάλωση γάλακτος μασάλα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση των ρυτίδων.

4. Μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τη φθορά

Τα συστατικά αυτού του ροφήματος όπως οι ξηροί καρποί, το σαφράν και το μοσχοκάρυδο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Είναι σημαντικά για την καταπολέμηση των βλαβών που οφείλονται στις ελεύθερες ρίζες καθώς και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό το ρόφημα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της μελάγχρωσης και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Πώς να φτιάξετε γάλα Masala στο σπίτι | Γρήγορη και εύκολη συνταγή για Masala Doodh:

Εδώ έχουμε μια ειδική συνταγή για το γάλα σε σκόνη Masala που μπορείτε να φτιάξετε εκ των προτέρων και να αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να το ετοιμάσετε, πρέπει πρώτα να τρίψετε αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, κάρδαμο χωρίς κέλυφος  για να πάρετε μια χοντρή σκόνη. Καβουρδίζουμε και στη συνέχεια θρυμματίζουμε μια μικρή ποσότητα κλώνων σαφράν. Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Το προμίγμα γάλακτος masala είναι έτοιμο. Όταν θέλετε να πιείτε το ποτό, απλά ανακατέψτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη masala μέσα σε 1 φλιτζάνι γάλα.

Υλικά Masala για Γάλα

100 γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα

75 γρ φιστίκια Αιγίνης, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα

20 κάρδαμο, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα

1 κουταλιά της σούπας σαφράν,

ελαφρά καβουρδισμένο και θρυμματισμένο

1/2 μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Πώς να φτιάξετε μασάλα για γάλα
1.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φυλάμε σε αεροστεγές βάζο.

2.Σημείωση: Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού masala για 1 φλιτζάνι γάλα μαζί με μέλι για γεύση.
Δεδομένου ότι η ραφιναρισμένη ζάχαρη είναι κακή για το δέρμα, συνιστούμε να γλυκάνετε το masala doodh με λίγο βιολογικό μέλι ή jaggery. Κάποιος μπορεί επίσης να επιλέξει να χρησιμοποιήσει γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης στη θέση του κανονικού γάλακτος. Αυτό συμβαίνει επειδή, για μερικούς ανθρώπους, τα γαλακτοκομικά προϊόντα οδηγούν σε δυσμενείς αντιδράσεις ή/και εξάρσεις στο δέρμα.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το περιεχόμενο που περιλαμβάνει συμβουλές παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την ειδική ιατρική γνωμάτευση.

food.ndtv.com/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr