Ενισχύστε το μεταβολισμό σας γρήγορα και χάστε βάρος, με τα καλύτερα βότανα και τσάγια

Ενισχύστε το μεταβολισμό σας γρήγορα και χάστε βάρος, με τα καλύτερα βότανα και τσάγια

Ο γρήγορος μεταβολισμός είναι το κλειδί για την επίτευξη υγιούς βάρους, καθώς βοηθά το σώμα μας να καίει θερμίδες αποτελεσματικά και σε υγιή ρυθμό. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες όπως η γενετική, η ηλικία και ο τρόπος ζωής μπορούν να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας. Υπάρχουν όμως λύσεις και όλα αυτά δεν είναι ανυπέρβλητα εμπόδια. Τίποτα δεν μπορεί να τα βάλει με την ισχυρή θέληση και τα βότανα.

Αν ψάχνετε για φυσικούς τρόπους για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους, η ενσωμάτωση βοτάνων και τσαγιού στη διατροφή σας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Κατανόηση του Μεταβολισμού
Πριν εμβαθύνουμε στα καλύτερα βότανα και τσάγια για την τόνωση του μεταβολισμού, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι ο μεταβολισμός και πώς επηρεάζει το βάρος μας. Ο μεταβολισμός αναφέρεται σε όλες τις χημικές διεργασίες που συμβαίνουν μέσα στο σώμα για τη διατήρηση της ζωής. Περιλαμβάνει τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και τη χρήση αυτής της ενέργειας για διαφορετικές σωματικές λειτουργίες όπως η αναπνοή, η πέψη και η κυκλοφορία.

Ο μεταβολισμός μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον βασικό μεταβολικό μας ρυθμό (BMR), που είναι η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σε ηρεμία. Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο και μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και η μυϊκή μάζα. Ένα υψηλότερο BMR σημαίνει ότι το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας, διευκολύνοντας τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ο ρόλος των βοτάνων και του τσαγιού


Ορισμένα βότανα και τσάγια έχουν βρεθεί ότι ενισχύουν το μεταβολισμό και αυξάνουν την ενεργειακή δαπάνη, καθιστώντας τα ευεργετικά για την απώλεια βάρους. Αυτά τα φυσικά συστατικά περιέχουν ενώσεις που μπορούν να διεγείρουν τη θερμογένεση (τη διαδικασία παραγωγής θερμότητας στο σώμα) και την οξείδωση του λίπους (διάσπαση του αποθηκευμένου λίπους για ενέργεια).

Η συμπερίληψη αυτών των βοτάνων και τσαγιών στη διατροφή σας μπορεί επίσης να βελτιώσει την πέψη σας, να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν σε έναν πιο υγιή μεταβολισμό και τελικά στην απώλεια βάρους.
Τα καλύτερα βότανα για την τόνωση του μεταβολισμού
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα δημοφιλές ρόφημα γνωστό για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία. Περιέχει κατεχίνες, ένα είδος αντιοξειδωτικού που έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό και την καύση λίπους. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους και να μειώσει το σωματικό λίπος.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό βότανο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει επίσης ενώσεις όπως η τζιντζερόλη και η σογκαόλη, που έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό και προάγουν την καύση λίπους. Η προσθήκη φρέσκου ή σε σκόνη τζίντζερ στα γεύματά σας ή η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ μπορεί να δώσει στον μεταβολισμό σας μια φυσική ώθηση.

Κανέλα
Η κανέλα είναι ένα άλλο μπαχαρικό που έχει βρεθεί ότι έχει επιδράσεις ενίσχυσης του μεταβολισμού. Περιέχει ενώσεις που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη καύση λίπους και απώλεια βάρους.
Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στην ινδική μαγειρική. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία έχει βρεθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη και τόνωση του μεταβολισμού. Η προσθήκη κουρκουμά στα γεύματά σας ή η κατανάλωση τσαγιού κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης.
Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν είναι ένα πικάντικο βότανο που περιέχει καψαϊκίνη, μια ένωση που του δίνει τη θερμότητά του. Η καψαϊκίνη έχει βρεθεί ότι αυξάνει το μεταβολισμό και καταστέλλει την όρεξη, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό βότανο για απώλεια βάρους. Η προσθήκη πιπεριού καγιέν στα γεύματά σας ή η κατανάλωση τσαγιού από πιπέρι καγιέν μπορεί να δώσει στον μεταβολισμό σας μια φυσική ώθηση.

Τζίνσενγκ
Το τζίνσενγκ είναι ένα δημοφιλές βότανο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική γνωστό για τα πολλά οφέλη του για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίνσενγκ μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό βότανο για απώλεια βάρους. Μπορείτε να προσθέσετε τζίνσενγκ στα γεύματά σας ή να το πιείτε ως τσάι για τις επιδράσεις του που ενισχύουν τον μεταβολισμό.

ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το τσάι σας είναι να πιείτε ένα φλιτζάνι αμέσως μετά το φαγητό. «Η πράξη του να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι και να αφιερώσεις χρόνο για να καθίσεις και να το πιεις θα βοηθούσε να δώσεις σήμα στο μυαλό και στο σώμα σου ότι το γεύμα τελείωσε». Το τελετουργικό της προετοιμασίας σας βοηθά επίσης να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να συντονιστείτε με τα σημάδια πληρότητάς σας (womenshealthmag)

 

Πικραλίδα
Η πικραλίδα είναι ένα κοινό ζιζάνιο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Περιέχει ενώσεις που έχει βρεθεί ότι διεγείρουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Η κατανάλωση τσαγιού πικραλίδας ή η προσθήκη φρέσκων φύλλων πικραλίδας στα γεύματά σας μπορεί να σας δώσει μια φυσική ώθηση στο μεταβολισμό σας.

Kelp
Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, αλλά γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε τα φύκια μέρος της διατροφής σας.

Το φύκι περιέχει μια ίνα που ονομάζεται αλγινικό, η οποία μειώνει την ποσότητα λίπους που απορροφούμε από την τροφή μας ενθαρρύνοντας το σώμα μας να απελευθερώνει λιγότερη λιπάση – την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το μεταβολισμό του λίπους.

Τα καφέ φύκια  είναι επίσης μια εξαιρετική φυσική πηγή ιωδίου, ένα θρεπτικό συστατικό που πολλοί από εμάς στερούμαστε στη συνήθη διατροφή μας. Το ιώδιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία του μεταβολισμού μας, επομένως η λήψη της σωστής ποσότητας μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας για απώλεια βάρους βοηθώντας μας να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.

Αν και μπορείτε να φάτε φύκια ως τροφή, μπορεί επίσης να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός μείγματος τσαγιού από βότανα.

Γκουαρανά
Βραζιλιάνικο το guarana είναι ένα παράξενο για εμάς φρούτο που μοιάζει με ανθρώπινο βολβό του ματιού.  Το γκουαράνα είναι πολύτιμο για τα οφέλη του στην υγεία και χρησιμοποιείται στην γηγενή ιατρική εδώ και αιώνες.

Όσον αφορά στην απώλεια βάρους, η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη του guarana είναι ο πρωταθλητής που καίει το λίπος. Η καφεΐνη είναι γνωστό ότι ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση λίπους, ειδικά όταν συνδυάζεται με κατεχίνες, τις οποίες περιέχει επίσης σε αφθονία το γκουαράνα.

Μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες υποδεικνύουν ότι μπορεί ταυτόχρονα  να αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα μας εμποδίζοντας το σχηματισμό λιποκυττάρων.

Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη του Guarana το έχει κάνει δημοφιλές συστατικό στα βραζιλιάνικα ανθρακούχα ποτά. Οι σπόροι αλέθονται για να γίνει σκόνη, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μείγματα τσαγιού βοτάνων που στοχεύουν στην υποστήριξη ενός αδύνατου σώματος.

Ρίγανη
Η απίστευτη ρίγανη που βρίσκεται στα ελληνικά βουνά είναι ένα ισχυρό, αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται στην μεσογειακή μαγειρική σχεδόν με θρησκευτικό πάθος. Αυτό το νόστιμο βότανο έχει ισχυρές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε υπέροχα. Η ρίγανη περιέχει τερπενοειδή, τερπένια και φαινόλες, όπως η καρβακρόλη, η θυμόλη και το ροσμαρινικό οξύ.

Η καρβακρόλη μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα με τον πιο υγεινό τρόπο. Λειτουργεί επηρεάζοντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες και γονίδια στο σώμα που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο της σύνθεσης λίπους. Η ρίγανη βοηθά επίσης στη μείωση της συστηματικής φλεγμονής και στη μείωση του πόνου , ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε περισσότερο.

Τριγωνέλα
Το Fenugreek χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική εδώ και πολλά χρόνια και είναι  ένα βότανο που χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα ινδικών πιάτων. Στην Ελλάδα το γνωρίζουμε από τον παστουρμά. Κάνει καλό στο ζάχαρο, αδυνατίζει και σφίγγει το γυναικείο στήθος δίνοντας του μισό νούμερο όγκο. Αυτό το οικιακό μπαχαρικό δίνει μια γλυκιά, ξηρή γεύση στα πιάτα σας. Μια κουταλιά της σούπας σπόροι τριγωνέλλας παρέχει σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο για την υποστήριξη της υγείας. Το Fenugreek μπορεί επίσης να βοηθήσει σε μεταβολικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης . Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη 50 χιλιοστόγραμμα σκόνης τριγωνέλλας με τα γεύματα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης, να βελτιώσει τη λειτουργία της ινσουλίνης και να μειώσει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης .

Το Fenugreek βοηθά στον έλεγχο της όρεξης χάρη στην περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες . Η μειωμένη πείνα και η πρόσληψη τροφής μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Τέλος,  βοηθά στη μείωση της συστηματικής φλεγμονής, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια.

Τσάι Pu-Erh
Το ζυμωμένο τσάι Pu-Erh προέρχεται από την επαρχία Yunnan της Κίνας και είναι ένα δημοφιλές βοήθημα αδυνατίσματος στην Ασία. Περιέχει δύο ενώσεις, τη θεραββρονίνη και το γαλλικό οξύ. Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην απομάκρυνση των τοξινών—συν, έχουν αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Research International .

Σύμφωνα με το  www.webmd.com Το τσάι Pu-erh παρασκευάζεται με το στέγνωμα και στη συνέχεια τη ζύμωση των φύλλων του Camellia sinsensis, του ίδιου φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πράσινου, oolong και μαύρου τσαγιού.

 Περιέχει επίσης καφεΐνη , η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα , την καρδιά και τους μύες. Το τσάι Pu-erh περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τσάι pu-erh για τη βελτίωση της πνευματικής εγρήγορσης και της σκέψης, την υψηλή χοληστερόλη, την παχυσαρκία , τον διαβήτη και πολλές άλλες καταστάσεις, αλλά δεν υπάρχουν καλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις χρήσεις.

Μην συγχέετε το τσάι pu-erh με άλλες πηγές καφεΐνης , όπως ο καφές, ο πράσινος καφές , το μαύρο τσάι, το πράσινο τσάι ή το τσάι oolong. Έχουν το ίδιο διατροφικός ύφος αλλά διαφέρουν στις ιδιότητες και την αφομοίωση.

Τοπικό αδυνάτισμα στην περιφέρεια: Αυτά είναι τα 10 tips του ειδικού.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr