Τα φανταστικά οφέλη για την υγεία από το κόκκινο λάχανο.

Τα φανταστικά οφέλη για την υγεία από το κόκκινο λάχανο.

Το κόκκινο λάχανο, (ή μωβ λάχανο), είναι ένα θρεπτικό λαχανικό με ακόμη περισσότερες εκπληκτικές ιδιότητες, περισσότερες και από αυτές που θα μπορούσατε να φανταστείτε!

Ένα από τα ενδιαφέροντα γνωρίσματα του κόκκινου λάχανου είναι η ικανότητα του να λειτουργεί ως δείκτης pH. Το λάχανο αυτό αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ισορροπία του pH του, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα τρόπο παρακολούθησης της σύνθεσης του

Έχει εντυπωσιακά αποθέματα θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνολικής ευεξίας. και του κολλαγόνου. Ομορφαίνει το δέρμα σου και αντιμετωπίζει δερματικές αλλοιώσεις.

Οι πλούσιοι πόροι θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο κόκκινο λάχανο.

Παρέχει στο σώμα στοιχεία  φυτοχημικών, αντιοξειδωτικών (όπως ανθοκυανίνες και ινδόλες), βιταμίνες όπως C, A, E, K, B1, B2 και φυλλικό οξύ, αλλά και μετάλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρος . Όλα αυτά  καθιστούν αυτό το λαχανικό έναν πηγαίο θησαυρό ευεργετικών συστατικών.

Πλούσιο θρεπτικό προφίλ. Καταρχάς, η παρούσα ανθοκυανίνη και οι ινδόλες συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, ενώ η πλούσια περιεκτικότητα  του σε βιταμίνες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η παρουσία αντιοξειδωτικών, βοηθά στην πρόληψη διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, ενώ ο σίδηρος συμβάλλει στη διατήρηση υγιών επιπέδων αίματος. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου λάχανου μπορεί να επιβραδύνει την εμφάνιση της νόσου Alzheimer, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο είναι ευεργετική για την υγεία των οστών.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Το κόκκινο λάχανο αποτελεί μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών και των ινδολών, που έχουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού, και με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα.

Επιλογή για τη διατήρηση λαμπερών και νεανικού δέρματος.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά βοηθά στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, ενισχύοντας τον τόνο του δέρματος, την ελαστικότητα και  μειώνοντας τις ρυτίδες και τις κηλίδες γήρανσης. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, προστατεύοντας από το μαύρισμα και βελτιώνοντας την ελαστικότητα.

Μπορεί να προλάβει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, καθώς η πλούσια περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες μειώνει τον σχηματισμό της πλάκας που σχετίζεται με τη νόσο. Αυτό προστατεύει τον εγκέφαλο από την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ. Το κόκκινο λάχανο, με τις τεράστιες ποσότητες βασικών μετάλλων που περιέχει, συμβάλλει επίσης στην υγιή ανάπτυξη των οστών, προστατεύει από προβλήματα όπως η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονές.

Φάρμακο για την απώλεια βάρους Το κόκκινο λάχανο, χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, είναι ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται αδυνάτισμα. Μας κρατά χορτάτους, αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής και ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες, ενώ μπορεί να ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα διατροφής με σάλτσες, καρυκεύματα και σε μορφή σαλάτας.

Βελτιώνει τις πεπτικές λειτουργίες Πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, περιλαμβάνει και διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Οι διαλυτές ίνες αυξάνουν τη χρήσιμη χλωρίδα του εντέρου, ενώ οι αδιάλυτες βοηθούν στη φυσιολογική κίνηση του εντέρου,   για ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Θεραπεύει την υπέρταση Η πλούσια περιεκτικότητα καλίου στο κόκκινο λάχανο συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, περιορίζοντας τις βλαβερές του νατρίου. Δηιουργεί συνθήκες  βέλτιστης καρδιακής λειτουργίας και μειώνει την υψηλή πίεση, επιδιορθώνοντας αποτελεσματικά την υπέρταση.

Ανακουφίζει από φλεγμονές Η σουλφοραφάνη, βασική ένωση που περιέχεται στο κόκκινο λάχανο, έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα,ακόμη και σε χρόνιες φλεγμονές. Χρησιμοποιείται σε ολιστικές θεραπείες για την ανακούφιση της αρθρίτιδας, όπου τα φύλλα λαχανού τυλίγονται γύρω από τις περιοχές που πλήττονται.

Για την υγεία της καρδιάς Το μωβ λάχανο, με τις ανθοκυανίνες και τα φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και προσβολών κατά 15%.

Ενισχύει την υγεία των ματιών Η πλούσια βιταμίνη Α στο κόκκινο λάχανο διασφαλίζει τη διατήρηση μιας υγιούς όρασης και προλαμβάνει προβλήματα όπως η εκφύλισητης ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.

www.pexels.com

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Έλαιο Θυμάρι.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr