Διάδρομος: Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάς για να αδυνατίσεις;

Διάδρομος: Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάς για να αδυνατίσεις;

Εάν έχεις βάλει στόχο να αδυνατίσεις ανέβα στον διάδρομο και ξεκίνα το περπάτημα!

Ο διάδρομος είναι η αερόβια άσκηση που πρέπει να κάνεις εάν θέλεις να μειώσεις τα ανεπιθύμητα κιλά. Μάθε πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάς στο διάδρομο για να χάσεις βάρος και πόσο πρέπει να διαρκεί η προπόνησή σου.

Πώς το περπάτημα στο διάδρομο βοηθά στην απώλεια βάρους;

Καίει θερμίδες. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το να περπατάς σε διάδρομο ή στο δρόμο βοηθά το σώμα σου να καίει θερμίδες, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου. Ο αριθμός των θερμίδων που καις εξαρτάται από το πόσο γρήγορα περπατάς στον διάδρομο καθώς και τη διάρκεια της προπόνησής σου.
Είναι προσβάσιμο. Η προσβασιμότητα είναι το κλειδί όταν θέλεις να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, γιατί θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις μακροπρόθεσμα. Ο διάδρομος είναι εύκολα προσβάσιμος, καθώς τα περισσότερα γυμναστήρια τον έχουν! Σου επιτρέπει να ασκηθείς ανεξάρτητα από το αν κάνει κρύο ή ζέστη.
Είναι προσαρμόσιμο. Μαζί με το ότι είναι προσβάσιμος, ο διάδρομος παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών κλίσης, ταχύτητες και προγράμματα προπόνησης.
Ενισχύει τον μυϊκό τόνο. Το περπάτημα στοχεύει το κάτω μέρος του σώματος, κυρίως τις γάμπες, τους μηρούς και τους γλουτούς. Επιπλέκει επίσης τους μυς του πυρήνα για σταθερότητα και ισορροπία.
Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάς στον διάδρομο για απώλεια βάρους;
Ο ρυθμός ποικίλλει ανάλογα με το άτομο, αλλά μια γενική οδηγία είναι να επιδιώκεις έναν γρήγορο ρυθμό που ανεβάζει τον καρδιακό σου ρυθμό και σε κάνει να ιδρώνεις. Θα πρέπει να μπορείς να διατηρήσεις μια συζήτηση. (Εάν δεν μπορείς, τότε περπατάς πολύ γρήγορα).

Ο στόχος περπατήματος πρέπει να είναι τα τέσσερα έως πέντε χιλιόμετρα την ώρα, διατηρώντας τον ρυθμό για 30 λεπτά έως μία ώρα. Καθώς αποκτάς περισσότερη εμπειρία μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητα και να προσθέσεις διαστήματα τρεξίματος.

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια προπόνησης για απώλεια βάρους;
Η διάρκεια της προπόνησής σου στον διάδρομο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (ηλικία, φύλο, φυσική κατάσταση κ.λπ.) αλλά μια καλή αρχή είναι τουλάχιστον 30 λεπτά συνεχούς δραστηριότητας στον διάδρομο. Καθώς αποκτάς περισσότερη αντοχή, μπορείς να αυξήσεις τη διάρκεια της προπόνησής σου σε 45 λεπτά έως μία ώρα. (Όσο το επιτρέπει το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.)

Να θυμάσαι ότι η συνέπεια είναι το παν, επομένως πρέπει να προσπαθείς να εκτελείς τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης κάθε εβδομάδα.

shape.gr

Φωτογραφία από την IT Stock στο Freeimages.com

Φρούτα που Αδυνατίζουν την Κοιλιά.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr