Keto Diet: Οι πιο χρήσιμες οδηγίες για… αρχάριους

Keto Diet: Οι πιο χρήσιμες οδηγίες για… αρχάριους

Η κετογονική δίαιτα ή Κeto Diet, όπως είναι πιο γνωστή, αποτελεί, σαφώς, μια σημαντική αναβάθμιση στη διατροφή. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η κουζίνα σου πρέπει να ανανεωθεί πλήρως. Και δεν εννοούμε ως προς τα έπιπλα.

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτή τη διατροφή, θα πρέπει να πεις αντίο σε όλα αυτά τα τρόφιμα γρήγορου μαγειρέματος που έχεις πάντα στη διάθεσή σου για τις τεμπέλικες βραδιές (όπως ρύζι γρήγορου βρασμού και κατεψυγμένες πατάτες τηγανητές) και να καλωσορίσεις μερικά ελαφρώς πιο «ευπαθή» τρόφιμα που είναι υψηλότερα σε λιπαρά και πρωτεΐνη όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρους λίπους.

Αλλά προτού πας να γεμίσεις το καρότσι με μπέϊκον και τυριά, μάθε ότι θα πρέπει να επιλέγεις τις πηγές των ακόρεστων λιπαρών και των πρωτεϊνούχων όπως τα ψάρια και το αβοκάντο, λέει η διατροφολόγος Lyssie Lakatos, του Nutrition Twins. «Δεδομένου ότι αυτή η δίαιτα προέρχεται κυρίως από το λίπος, η επιλογή υγιεινών πηγών λίπους είναι σημαντική», προσθέτει.

Έτσι, το υγιές λίπος = καλό, πρωτεΐνη = καλή, αλλά τι γίνεται με όλα τα άλλα;

Μη φρικάρεις! Πράγματι είναι τόσα πολλά τα φαγητά που αποαγορεύονται στην κετογονική δίαιτα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που επιτρέπονται. Για να σε βοηθήσουμε, διάβασε τη λίστα που ετοίμασαν μερικοί διαιτολόγοι – οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις τι προτιμάς και να πας για ψώνια.

Λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες
Αβοκάντο
Σαλάτα πράσινη
Χοιρινό κρέας και βιολογικό κοτόπουλο
Ζωμός από κρέας
Τόνος, σολομός ή σαρδέλα (νωπά ή σε κονσέρβα)
Τυρί
Γιαούρτι και sour cream
Quark (είδος τυριού)
Αυγά
Γάλα αμυγδάλου
Λάδι Αβοκάντο, ελιάς, φουντουκιού και καρύδας
Φύκια
Ελιές
Φιστίκια
Διατροφική Mαγιά
Σπόροοι Chia και σπόροι λιναρόσπορου

Συμπέρασμα: Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο “καύσιμο” για τον οργανισμό, αντί της γλυκόζης. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι πριν δοκιμάσεις κάτι τόσο διαφορετικό να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο προκειμένου να σου δώσει τις σωστές οδηγίες.

www.womenonly.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr