Βιταμίνη Ε. Ιδιότητες που αψηφούν την ηλικία.

Βιταμίνη Ε. Ιδιότητες που αψηφούν την ηλικία.

Γιατί τόσοι πολλοί ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος συμβουλεύουν τη χρήση των πλεονεκτημάτων της βιταμίνης Ε για το δέρμα; Πρώτον, αποτελείται από πολλά λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Καταπολεμά την παρουσία ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλές δερματικές κηλίδες και θεωρούνται επίσης πρωταρχικός παράγοντας σημαδιών γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Επιπλέον, αυτά τα οφέλη για την περιποίηση του δέρματος γίνονται ακόμη πιο εμφανή με την τακτική χρήση της στην καθημερινή μας ζωή.

Το έλαιο βιταμίνης Ε , που χρησιμοποιείται συχνά σε λοσιόν, κρέμες και τζελ, παρασκευάζεται από άλφα-τοκοφερόλη. Βρίσκεται κυρίως στις πατάτες και τα μάνγκο και είναι πιο φιλικό με τα κύτταρα του δέρματος. Κάποιος μπορεί επίσης να αγοράσει κάψουλες γεμάτες με βιταμίνη Ε και να τις χρησιμοποιήσει απευθείας στο δέρμα του προσώπου για να εξουδετερώσει και να θεραπεύσει διάφορες ατέλειες.

Οφέλη της βιταμίνης Ε για το δέρμα
Η τοκοφερόλη θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας ενεργοποίησης της νευρικής και μυϊκής μας δομής. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση της εξάπλωσης των ελεύθερων ριζών. Οι κάψουλες ή άλλα προϊόντα περιποίησης που παράγονται από αυτό προσφέρουν τα ίδια οφέλη για άτομα με διαφορετικούς τύπους δέρματος, υπό την προϋπόθεση ότι κάποιος παραμένει υγιής και τακτικός με τη χρήση τους.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα οφέλη της Vit E για το πρόσωπο:

1. Ιδιότητες που αψηφούν την ηλικία
Η βιταμίνη Ε για το δέρμα , το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών όπως η πρόωρη γήρανση και τα μαύρα στίγματα. Προστατεύει επίσης τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν κολλαγόνο, βοηθώντας έτσι να έχετε μια λαμπερή εμφάνιση. Βοηθά επίσης στην αναστροφή των επιπτώσεων της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία στις ρυτίδες και στην πρόωρη γήρανση.

2. Καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τα ξεσπάσματα:
 Φρούτα όπως το μάνγκο, το ακτινίδιο, η μαύρη σταφίδα και τα βατόμουρα περιέχουν μεγάλη ποσότητα αυτής της βιταμίνης. Η καθημερινή κατανάλωση τους αποτρέπει την ορμονική ανισορροπία και βελτιώνει την ανοσία των κυττάρων του δέρματος. Τα αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά αυτής της βιταμίνης την καθιστούν επίσης εξαιρετικό απολεπιστικό, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν σημάδια ακμής.

3. Μειώνει τα ηλιακά εγκαύματα
Οι επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου συχνά προκαλούν αύξηση του αριθμού των ελεύθερων ριζών που εκτοξεύονται και προκαλούν κάθε είδους προβλήματα. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Ε είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενυδατικές ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμες και λοσιόν για να θεραπεύσει τα ηλιακά εγκαύματα και το ξεφλούδισμα. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα δύο φορές την ημέρα, ειδικά το καλοκαίρι και τις εποχές των βροχών.

4. Μειώνει τα σημάδια ακμής και τις ραγάδες
Η βιταμίνη Ε ενυδατώνει το δέρμα και ενθαρρύνει την υγιή ανανέωση των κυττάρων. Μειώνει επίσης τις ουλές και τις ραγάδες για τις γυναίκες που έχουν περάσει από μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη. Ενθαρρύνοντας την αναγέννηση των κυττάρων, αυτή η βιταμίνη διεγείρει επίσης την επούλωση των τραυματισμένων κυττάρων του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή και εξαφανίζει τις ουλές.

5. Μειώνει την υπερμελάγχρωση
Η υπερμελάγχρωση περιγράφει την παρουσία σκούρων ή αποχρωματισμένων κηλίδων στο δέρμα και προκαλείται λόγω της ανεπαρκούς σύνθεσης μελανίνης. Η βιταμίνη Ε για το δέρμα περιλαμβάνεται και στις θεραπείες λεύκανσης του δέρματος με τη μορφή ρετινοειδών. Επειδή το δέρμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει βιταμίνη Α χωρίς βιταμίνη Ε, είναι καλύτερο να εφαρμόσουμε μια λοσιόν σώματος με βιταμίνη Ε και να την ακολουθήσουμε με ένα προϊόν περιποίησης δέρματος με βάση τη βιταμίνη Α για καλύτερα αποτελέσματα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδι βιταμίνης Ε στο πρόσωπό σας ως ολονύκτια θεραπεία αντιγήρανσης. Έχει πυκνή σύσταση και μπορεί πάντα να γίνει πιο παχύρρευστο προσθέτοντας άλλα συμπυκνωμένα πρόσθετα. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιεί κανείς πριν τον ύπνο για ευκολότερη απορρόφηση αλλά όχι το πρωί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ορού ή λαδιού που περιέχει βιταμίνη Ε ως θεραπεία προσώπου. Αυτό διαφέρει από την τοπική εφαρμογή της βιταμίνης Ε σε μια κηλίδα, την παραμονή σε μια μάσκα προσώπου για λίγα λεπτά ή την κατάποση συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε. Αυτό το θρεπτικό συστατικό αποτελεί μεταξύ 0,05 και 1% των ενεργών συστατικών στις περισσότερες θεραπείες αντιγήρανσης που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για λεύκανση δέρματος
Για να επωφεληθείτε από το πλήρες φάσμα των πλεονεκτημάτων της βιταμίνης Ε για το δέρμα σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Αφαιρέστε το μακιγιάζ και άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος πλένοντας το πρόσωπό σας. Μετά από αυτό, πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια απαλή πετσέτα.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε μία ή δύο σταγόνες καθαρού ελαίου βιταμίνης Ε για κάθε δέκα σταγόνες λάδι φορέα, όπως λάδι jojoba, αμύγδαλο ή καρύδα, εάν το χρησιμοποιείτε.

Βήμα 3: Εφαρμόστε το παρασκεύασμα ή τον ορό βιταμίνης Ε στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Καθώς εφαρμόζετε τη θεραπεία, τρίψτε το πρόσωπό σας απαλά με μικροσκοπικές κυκλικές κινήσεις για να προωθήσετε τη ροή του αίματος και απλώστε τη λοσιόν όσο πάει.

Βήμα 4: Πριν βάλετε το πρόσωπό σας σε ένα μαξιλάρι ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μετά την εφαρμογή, δώστε του τουλάχιστον 20 λεπτά για να καθίσει.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυτά τα βήματα μία ή δύο φορές την εβδομάδα ως μέρος μιας θεραπευτικής αγωγής φροντίδας δέρματος πριν τον ύπνο.

Η βιταμίνη Ε είναι επίσης καλή για τη θεραπεία κάτω από τα μάτια. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο της παραγωγής μελανίνης του δέρματος και έτσι βοηθούν στη μείωση των μαύρων κηλίδων και των λεπτών γραμμών.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τη χρήση βιταμίνης Ε για λεύκανση του δέρματος. Αυτό το λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό μειώνει την επίδραση των ελεύθερων ριζών και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Η βιταμίνη Ε μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο πρόσωπο. Τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης Ε για την υγεία και την υφή του δέρματος είναι αρκετά γνωστά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά στο πρόσωπό σας για να μειώσετε τη φλεγμονή και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι εγγυώνται για τα οφέλη της βιταμίνης Ε στο δέρμα εάν εφαρμοστεί τοπικά και αφεθεί όλη τη νύχτα.

Υπάρχουν πολλές ειδικές χρήσεις της βιταμίνης Ε για το δέρμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται καθημερινά. Είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη και απορροφάται εύκολα στις επιδερμικές στιβάδες των κυττάρων του δέρματος. Με χρήση μία ή δύο φορές την εβδομάδα, οι θεραπείες με βιταμίνη Ε καθαρίζουν τους πόρους του δέρματός από την υπερβολική λιπαρότητα και το σμήγμα.

Όταν χρησιμοποιείται με άλλα συστατικά που λαμπρύνουν το δέρμα, όπως ο κουρκουμάς ή το σαφράν μπορεί να βοηθήσει στην παροχή θετικών αποτελεσμάτων για βαθύτερο καθαρισμό και διόρθωση κηλίδων.

Επιπλέον, η βιταμίνη Ε είναι μια κοινή θεραπεία για τις ουλές. 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr