Για αγέραστη επιδερμίδα άπλωσε στο δέρμα σου οπωσδήποτε μέλι! Μην το παραλείπεις ποτε!

Για αγέραστη επιδερμίδα άπλωσε στο δέρμα σου οπωσδήποτε μέλι! Μην το παραλείπεις ποτε!

 

Μέλι το πιο πάμφθηνο και αποτελεσματικό μπότοξ στο ντουλάπι σας!

Το μέλι είναι μια μαγική τροφή. Έχει πολλούς λάτρεις και ακόμη περισσότερους θαυμαστές γιατί ακόμη και να μην το αγαπούν, οπωσδήποτε το σέβονται για τις περιβόητες δυνατότητες του.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για το μέλι ως τροφή, αλλά για το μέλι ως καλλυντικό. Ένας συνδυασμός που ακούγεται πολύ ποιητικός και αυτοκρατορικός- λόγο της Κλεοπάτρας- αλλά είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικός, είναι ένας συνδυασμός με μέλι και γάλα ως μάσκα. Μια δοκιμή θα σας πείσει ότι αποτελεί σούπερ ενυδατικό και αντιγηραντικό καλλυντικό! Πανάρχαιο και πολύ καλύτερο από τα σύγχρονα αντιρυτιδικά με την υψηλή τεχνολογική σχεδίαση που τα ακριβοπληρώνουμε ενώ πολλές φορές, δεν πραγματοποιούν όσα υπόσχονται.

Επιστημονικές θεωρήσεις και δεδομένα.

Εδώ και καιρό έχει ανακαλυφθεί και αποκαλυφθεί η μετατραυματική του δράση στις «συγκολλήσεις» του δέρματος. Και μπορεί να σας φαίνεται ότι τα λέω χωριάτικα, αλλά είναι έτσι ακριβώς! Το μέλι “συγκολλά” επανορθώνει και επουλώνει το τραυματισμένο δέρμα μετά τις εγχειρήσεις. Σε διαβητικά χειρουργημένα μέλη όπου το κλείσιμο μιας πληγής αποτελεί ζήτημα υψίστης ανάγκης, κρέμες φαρμακευτικές με βάση τους το μέλι επιστρατεύονται για να κλείσουν αυτές τις πληγές. Εφόσον λοιπόν το μέλι έχει αυτό το χάρισμα λέτε να «σταθεί» «αμήχανο» και «προβληματισμένο» στις ρυτίδες του δικού μας δέρματος;

Όχι βέβαια! Διαφορετικά δεν θα φρόντιζαν οι κάθε λογής εταιρείες καλλυντικών, σαπουνιών, αφρόλουτρων σαμπουάν και κρεμών να το εντάξουν στις χημείες και τις συνθέσεις τους. Την ίδια στιγμή λοιπόν που κάποιες ψάχνουν στα ράφια των καταστημάτων και στους πλαστικούς, άλλες τόσες κάθονται στο σπίτι και πληκτρολογούν, κάνουν δουλειές ή απλά ξεκουράζονται αλειμμένες στο πρόσωπο με μέλι για …επανόρθωση πρόληψη και καλλυντική φροντίδα. Το ίδιο κάνω και εγώ τακτικά. Αν λόγου χάρη βάλετε το βράδυ λίγο αμυγδαλέλαιο και με μια βατονέτα απλώσετε μέλι σε όλο το τόξο του ματιού από το δάκρυ μέχρι το πόδι της χήνας σε ελάχιστη ποσότητα «σε ποσότητα που εσείς θα υπολογίσετε ώστε να μην σας κολλάει- θα δείτε γρήγορα τις ρυτίδες του ματιού να υποχωρούν! Επίσης το μέλι κάνει σύσφιξη σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό (στέρνο) , τονώνει, κάνει λεύκανση και τέλος κάνει και κάτι ακόμη, λίγο περίεργο και πανέμορφο. Δίνει μια μαγική λάμψη στο δέρμα. Το πρόσωπο αποκτά μια γοητεία γιατί γίνεται όσο πιο λείο μπορεί και αποπνέει υγεία. Αν επιζητείται αυτή την γοητευτική λάμψη γοητείας στο πρόσωπο σας δοκιμάστε να απλώστε ώριμο αβοκάντο στην επιδερμίδα του προσώπου σας μαζί με με μέλι. Εξαιρετικό!

Ας δούμε γιατί το μέλι είναι τόσο θαυματουργό για την ομορφιά μας.

Το μέλι διακρίνεται για τις αντιμικροβιακές, αντισηπτικές και αντιβιοτικές του ιδιότητες Έχει επουλωτικές και αναπλαστικές δυνατότητες, ενώ διεγείρει την αύξηση των κυττάρων. Αυτή του η ιδιότητα είναι μάλιστα που το καθιστά ελιξίριο ομορφιάς. Έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προστατεύει από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και συμβάλει στην ανανέωση του δέρματος. Επειδή ακριβώς διαθέτει πολύτιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία προστατεύει εκτός από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και απο τον καρκίνο του δέρματος. Μια απλή επάλειψη όση περισσότερη ώρα μπορείτε μέσα στο σπίτι, αρκεί. Αποκλείεται αν το εφαρμόσετε στο πρόσωπο σας να μην αντιληφθείτε την διαφορά.

Σημείωση: Το μέλι του θυμαριού και το μέλι λεβάντας σύμφωνα με τις σύγχρονες μελέτες, επουλώνουν γρηγορότερα ακόμη και από τις αντιβιώσεις!

Ζωή Κυροπούλου.

Πηγή: egoismos.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr