Δείξε 10 χρόνια νεότερη με 8 θαυματουργά μυστικά

Δείξε 10 χρόνια νεότερη με 8 θαυματουργά μυστικά

Πρησμένα ή/και με «σακούλες» μάτια. Η λύση: Άλλαξε συνήθειες.Κληρονομικότητα, κούραση, κακής ποιότητας ή υπερβολικό φαγητό, αλκοόλ, κατανάλωση αλμυρών τροφών είναι οι συνηθέστερες αιτίες. Μπορεί, όμως, να οφείλεται σε κατακράτηση υγρών λόγω άσχημης στάσης στον ύπνο σου! Να κοιμάσαι ανάσκελα και κρατώντας το κεφάλι σου πιο ψηλά με τη χρήση μαξιλαριού. Κάθε πρωί να περνάς στην περιοχή των ματιών ένα παγάκι χαμομηλιού. Προσοχή, μην το κρατάς στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα! Φτιάξε παγάκια χαμομηλιού τοποθετώντας το αφέψημα σε παγοθήκες στην κατάψυξη και θα δεις τη διαφορά!

Μπράτσα χαλαρά με «μπιμπίκια». Η λύση: Απολέπιση! Δέρμα ξηρό, τραχύ και άγριο στην περιοχή των μπράτσων; Η λύση είναι μία: απολέπιση και ενυδάτωση! Κάνε πίλινγκ δυο φορές την εβδομάδα, πριν από το μπάνιο ή το ντους, χρησιμοποιώντας μία κουταλιά ζάχαρη σε τρεις κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο και 15 σταγόνες λεμόνι. Χρησιμοποίησε μόνο αφρόλουτρο, χωρίς σφουγγάρι, για απαλότητα που θα σου μείνει… αξέχαστη!

Κόκκινες» φλεβίτσες. Η λύση: Κρέμα με βιταμίνη Κ</b>. Συνήθως εμφανίζονται στα πόδια και στο πρόσωπο (στα πλάγια της μύτης και στα μάγουλα), λόγω κληρονομικότητας, έκθεσης σε ακραίες κλιματολογικέ

«Κόκκινες» φλεβίτσες. Η λύση: Κρέμα με βιταμίνη Κ. Συνήθως εμφανίζονται στα πόδια και στο πρόσωπο (στα πλάγια της μύτης και στα μάγουλα), λόγω κληρονομικότητας, έκθεσης σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (π.χ., στον ήλιο ή σε υπερβολικό κρύο), κ.ά. Διάλεξε κάποια κρέμα με βιταμίνη Κ ή με εκχυλίσματα ειδικών βοτάνων και φυτών, όπως, π.χ., κουμαριάς, αγριοκάστανου, και καλά θα κάνεις να εντάξεις στη διατροφή σας ω-3 λιπαρά οξέα. Εξίσου καλά αποτελέσματα έχει και η βιταμίνη C, τόσο στη διατροφή όσο και ως συστατικό καλλυντικών, χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

«Πεσμένα» μάτια. Η λύση: Σχεδίασε τα φρύδια σoυ Δεν ονομάζουν τυχαία τα φρύδια «κορνίζα του προσώπου». Μίλησε με μια αισθητικό και ζήτησέ της να σου βγάλει σωστά τα φρύδια ή, αν τα έχεις «παραβγάλει», να σου δείξει πώς θα τα μακιγιάρεις σωστά, ώστε να καλύψεις τυχόν κενά, μέχρι να ξαναβγούν. Έχε υπόψη σου ότι μπορείς να πετύχεις ένα στιγμιαίο… λίφτινγκ, αν τραβάς τα μαλλιά σου ψηλά σε κοτσίδα, απλώς μην το παρακάνεις!

Λεπτές «γραμμές» γύρω από τα χείλη. Η λύση: Κρέμες με κολλαγόνο Λεπτές κάθετες γραμμές σχηματίζονται στην περιοχή πάνω από τα χείλη, πρόβλημα που είναι πιο έντονο εάν καπνίζεις. Τακτική απολέπιση και καθημερινή χρήση εξειδικευμένης κρέμας για τα χείλη, η οποία να περιέχει ειδικά πεπτίδια που να υποστηρίζουν το φυσικό κολλαγόνο του δέρματος, θα ελαττώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και θα κάνουν την όψη πιο νεανική.

Γερασμένο δέρμα σε λαιμό και ντεκολτέ. Η λύση: Περιποίηση προσώπου Αφιερώνουμε όλη την προσοχή και τη φροντίδα μας στο πρόσωπο, παραμελώντας το λαιμό και το ντεκολτέ, κι αυτό κάποια στιγμή το πληρώνουμε! Το δέρμα στην περιοχή αυτή είναι εξίσου ευαίσθητο με αυτό του προσώπου και απαιτεί την ίδια φροντίδα. Τακτικά πίλινγκ, ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέμες, μάσκες σύσφιγξης, η χρήση αντιηλιακής προστασίας χειμώνα – καλοκαίρι θα βοηθήσουν το δέρμα να δείξει στα καλύτερά του!

«Πεσμένο» στήθος. Η λύση: Γυμναστική Εγκυμοσύνη, θηλασμοί, αυξομειώσεις βάρους είναι οι συνηθέστερες αιτίες του χαλαρωμένου στήθους. Αν και το ίδιο το στήθος αποτελείται βασικά από δέρμα και λίπος και δεν μπορεί να γυμναστεί ώστε να ανορθωθεί, εντούτοις μπορείς να τονώσεις τους θωρακικούς μυς με τακτική άσκηση και με βαράκια. Μια απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις εύκολα, ακόμα και στο χώρο εργασίας σου, είναι να ενώσεις τις παλάμες σου μπροστά στο στήθος και να πιέσεις για 5΄΄. Χαλαρώσε και κάνε 10 επαναλήψεις. Κάνε την αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας. Τέλος, ειδικές κρέμες σύσφιγξης και κρύα ντους θα τονώσουν την επιδερμίδα!

Χέρια με «λεκέδες» Η λύση: Επιχείρηση«Αντιγήρανση»: Οι «λεκέδες» που εμφανίζονται στα χέρια (μελαγχρωματικές κηλίδες) είναι αποτέλεσμα υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και δύσκολα τις «σβήνουμε»! Υπάρχουν ειδικές κρέμες στο εμπόριο που απαλύνουν τις διχρωμίες και χαρίζουν ξανά στην επιδερμίδα των χεριών ομοιόμορφο χρώμα, αλλιώς θυμήσου την γιαγιά σου και πέρνα τα χέρια σου με χυμό λεμονιού, που έχει την ιδιότητα να λευκαίνει την επιδερμίδα!

Μίνι face lifting σε 5’ Όπως το σώμα βελτιώνεται με τη γυμναστική, το ίδιο συμβαίνει και με το δέρμα του προσώπου. Γνώρισε λοιπόν το antiaging fitness. Πώς γίνονται οι ασκήσεις; Όλες μαζί ως πρόγραμμα, η μία κατόπιν της άλλης ή κατ’ επιλογήν. Πότε; Όποτε θέλεις. Ιδανικά, όμως, κάθε πρωί καθώς απλώνεις την κρέμα περιποίησης και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του δέρματος. Τι να προσέξω; Οι κινήσεις σου να είναι απαλές και να μην αγγίζεις σπυράκια ή ερεθισμένο δέρμα. 1 άσκηση: Γλίστρησε απαλά τις παλάμες σου από το λαιμό προς τα μάγουλα, με ανοδικές και μόνο κινήσεις, σαν να ήθελες να σηκώσεις το δέρμα χαϊδεύοντάς το. Επανέλαβε 6-10 φορές. 2 άσκηση: Με την άκρη των δαχτύλων κάνε ελαφρά χτυπηματάκια στα πλάγια της μύτης, γύρω από το οστό του ματιού και κατά μήκος του σαγονιού για 15-20΄΄. 3 άσκηση: Ένωσε τους αντίχειρες κάτω από το πιγούνι, εκεί που σχηματίζεται το διπλοσάγονο. Κάνε ελαφρύ μασάζ κινώντας κυκλικά τα δάχτυλα για 15-20 δευτερόλεπτα. 4 άσκηση: Τσίμπα με ήπιες κινήσεις των δαχτύλων τα μάγουλα, τραβώντας τα απαλά προς τα έξω. Επανέλαβε 6-10 φορές. 5 άσκηση: Άνοιξε το στόμα και τα μάτια όσο μπορείς περισσότερο, σαν να βγάζεις μια κραυγή χωρίς ήχο. Διατήρησε τη σύσπαση για περίπου 5΄΄. Επανέλαβε 3-5 φορές. Θα τις κάνω οπωσδήποτε γιατί: Τονώνουν το μυϊκό υπόστρωμα που στηρίζει το δέρμα του προσώπου, προλαμβάνουν την πρόωρη χαλάρωση και απαλύνουν τις «γραμμές» έκφρασης. Συγχρόνως, ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος και προάγουν την αποτοξίνωση του δέρματος. Τέλος, ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, οπότε συμβάλλουν στη σύσφιγξη και τη διατήρηση της ελαστικότητάς του.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr