6 μυστικά ομορφιάς με αλάτι και οι συνταγές τους

6 μυστικά ομορφιάς με αλάτι και οι συνταγές τους

Μπορεί να το αποφεύγεις και να μην το χρησιμοποιείς κάθε φορά που αποφασίζεις να μαγειρέψεις. Άλλωστε, όλες ξέρουμε ότι το θαλασσινό αλάτι κάνει κακό στο σώμα μας μιας και προκαλεί φούσκωμα, ενώ είναι υπεύθυνο και για την κυτταρίτιδα. Μπορεί, όμως, να είσαι από εκείνες που το λατρεύουν τις αλμυρές γεύσεις και το χρησιμοποιούν στις αγαπημένες τους αλμυρές συνταγές, όπως στις τηγανιτές πατάτες (έλα, μην το κρύβεις).

Σίγουρα, πάντως, υπάρχει μια συσκευασία αλατιού στα ντουλάπια της κουζίνας σου και εκτός από τη μαγειρική μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην beauty routine σου. Το αλάτι μπορεί να γίνει σύμμαχός σου για την υγεία των μαλλιών, των δοντιών, των νυχιών και της επιδερμίδας σου. Εν ολίγοις, μπορείς να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου και να δεις άμεσα αποτελέσματα με ελάχιστο κόστος.

 

Μειώνει το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Ανάμειξε αλάτι και ζεστό νερό, βρέξε με το μείγμα ένα κομμάτι βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθέτησέ το κάτω από τα μάτια

Είναι το απόλυτο toner. Βάλε σε ένα μπουκάλι λίγο χλιαρό νερό και αλάτι, ανακάτεψε καλά και όταν αισθάνεσαι ότι θες ανανέωση και ενυδάτωση ψέκασε το πρόσωπό σου.

Φτιάξε μόνη σου scrub. Το θαλασσινό αλάτι βοηθάει στο να μαλακώνει η επιδερμίδα και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Είναι το τέλειο απολεπιστικό σε στεγνό δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να στεγνώσει υπερβολικά η επιδερμίδα σου. Φτιάξε ένα scrub με ελαιόλαδο και αλάτι. Βάλε και μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και νιώσε ακόμα πιο όμορφα. Μπορείς να το απλώσεις και στο σώμα και στο πρόσωπο.

Φτιάξε τέλεια beach waves. Σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα βάλε αλάτι και νερό και ανακίνησέ το καλά. Ψέκασε τα μαλλιά σου και θα δημιουργηθούν υπέροχες, φυσικές μπούκλες.

Δώσε λάμψη στα νύχια σου. Αν τα νύχια σου έχουν λεκέδες και χρειάζονται περιποίηση, ανακάτεψε σε ένα μπολ από μια κουταλιά αλάτι, μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού και μισή κούπα ζεστό νερό. Βάλε μέσα το κάθε χέρι σου για δέκα λεπτά, έπειτα ξέπλυνε καλά και άπλωσε ενυδατική κρέμα. Τα νύχια σου θα αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα, ενώ θα εξαφανιστούν και τα πετσάκια.

Φτιάξε στοματικό διάλυμα. Ανάμειξε νερό με λίγο αλάτι και είναι έτοιμο!

www.queen.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr