6 Τροφές Που Αποδεδειγμένα Επιταχύνουν Την Απώλεια Βάρους!

6 Τροφές Που Αποδεδειγμένα Επιταχύνουν Την Απώλεια Βάρους!

Ο περισσότερος κόσμος που θέλει να αδυνατίσει μειώνει δραστικά το φαγητό χωρίς να πολυσκέφτεται ποιές απλώς είναι οι τροφές που μπορούν να τρέξουν τον μεταβολισμό. Η μείωση του φαγητού χωρίς δεύτερη σκέψη είναι απλά παραπλανητική. Δεν είναι όλα τα τρόφιμα ίδια όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας αδυνατίσματος, περιλαμβάνει  απλώς την κατανάλωση περισσότερων τροφίμων  που διευκολύνουν την καύση λίπους. Ναι, υπάρχουν τροφές που μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 6 τροφές που επιταχύνουν την απώλεια βάρους:

#1 – Λάδι καρύδας
Μην ξεγελιέστε από το γεγονός ότι το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά. αυτό δεν είναι το ίδιο είδος λίπους που θα βρείτε σε ένα cheeseburger. Όχι, το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας , τα οποία το σώμα σας δεν αποθηκεύει αποτελεσματικά. Αντίθετα, το σώμα σας μεταβολίζει τα λιπαρά οξέα σε κετόνες – ένα συστατικό απώλειας βάρους .

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας στο λάδι καρύδας προκαλούν επίσης αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας του σώματός σας κατά 5%, βοηθώντας σας να κάψετε επιπλέον 120 θερμίδες την ημέρα.

#2 – Πατάτες
Αφήστε κάτω  τις τηγανιτές πατάτες! Δεν είναι αυτό το στυλ της πατάτας που μιλάμε εδώ. Όχι, μιλάμε για βραστές ή ψητές πατάτες. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν 38 τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του καστανού ρυζιού και του ψωμιού ολικής αλέσεως, διαπίστωσαν ότι οι βραστές ή ψητές πατάτες ήταν οι πιο χορταστικές.

Με άλλα λόγια, φάτε μια βραστή ή ψητή πατάτα και θα έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να στραφείτε σε  οτιδήποτε άλλο για κορεσμό. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, οι πατάτες περιέχουν μια ολόκληρη σειρά από θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες που θα σας δώσουν ενέργεια για να σηκωθείτε και να ασκηθείτε! Φροντίστε όσο μπορείτε να πάρετε βιολογικές.

Μυστικό: οι κρύες πατάτες ενισχύουν τους κοιλιακούς! Όταν βράζετε και στη συνέχεια κρυώνετε τα μπαστούνια της πατάτας, δημιουργείτε ένα ανθεκτικό άμυλο που θα λατρέψουν οι κοιλιακοί σας.

#3 – Καφεΐνη
Έρευνες έχουν βρει ότι μόλις 100 mg καφεΐνης (ένα φλιτζάνι περιέχει 96 mg) αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό κατά την διάρκεια ηρεμίας κατά 3-4%. Αυτή η ποσότητα αυξάνει επίσης τη θερμογένεση – τη θερμότητα του σώματος – μια διαδικασία που καίει το λίπος .

Υπολογίζεται ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να κάψουν επιπλέον 150 θερμίδες καθημερινά.

#4 – Μηλόξυδο
Σε μια μελέτη του 2009 , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπαιρναν 1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο την ημέρα παρουσίασαν κατασταλμένη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Το αποτέλεσμα ήρθε χάρη στην περιεκτικότητα του ξιδιού σε οξικό οξύ.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι τα άτομα που παίρνουν μηλόξυδο με ένα γεύμα τρώνε 200-275 λιγότερες θερμίδες για το υπόλοιπο της ημέρας.

#5 – Καυτερές πιπεριές
Για χρόνια, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας γνώριζαν ότι η καψαϊκίνη – το δραστικό συστατικό στις καυτερές πιπεριές – ενισχύει τη θερμογένεση. Θυμηθείτε, αυτή είναι η φυσική διαδικασία καύσης λίπους του σώματός σας .

Μόνο πρόσφατα, ωστόσο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καψαϊκίνη αποτρέπει επίσης μελλοντική αύξηση βάρους – και το κάνει σε βαθμό αποτελεσματικότητας τόσο υψηλό όσο και η εντατική χειρουργική επέμβαση. Η καψαϊκίνη δρα ρυθμίζοντας τα γονίδια βάρους του σώματος.

#6 – Αυγά
Σε μια μελέτη , οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αντικαταστήσουν το πρωινό τους bagel με ίσο βάρος αυγών. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήταν πιο ικανοποιημένοι, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στο γεγονός ότι έτρωγαν κατά μέσο όρο 400 λιγότερες θερμίδες τις επόμενες 36 ώρες.

Τα αυγά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα οφέλη απώλειας βάρους πρωτεΐνης που αναφέρονται στο τελευταίο σημείο ισχύουν και εδώ!

Φροντίστε να αγοράσετε βιολογικά αυγά ελεύθερης βοσκής από τον τοπικό σας αγρότη για βέλτιστη ποιότητα. 

Είναι πραγματικά κπληκτικό πως η κατανάλωση περισσότερων συγκεκριμένων τροφών μπορεί πραγματικά να επιταχύνει απώλεια βάρους.

Πηγές:
PubMed – WebMD.com – Nutrition.org – NaturalSociety.com – ABCNews.go.com – OrganicFacts.net – MyFitnessPal.com

www.davidwolfe.com/

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr