Τσάι Ginseng: Απώλεια βάρους και 8 άλλα απίστευτα οφέλη που καταργούν τα σκευάσματα.

Τσάι Ginseng: Απώλεια βάρους και 8 άλλα απίστευτα οφέλη που καταργούν τα σκευάσματα.

Το τσάι τζίνσενγκ χρησιμοποιείται για τη βελτίωση των επιπέδων ενέργειας και την καταπολέμηση του στρες και της κούρασης. Μπορεί να καταπολεμήσει τον διαβήτη και την υπέρταση και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό

Οι διατροφολόγοι συνιστούν όλο και περισσότερο μια δίαιτα «πίσω στα βότανα» για γενική υγεία και φυσική κατάσταση. Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για να διαλέξετε και οι λάτρεις της υγείας κατακλύζουν την τάση του τσαγιού από βότανα, καθώς όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν στις εθιστικές ιδιότητες της καφεΐνης και τις βλαβερές συνέπειες των δημοφιλών ροφημάτων με καφεΐνη όπως ο καφές,  τα αθλητικά ποτά κ.α..

Η ρίζα τζίνσενγκ είναι ένα βότανο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τσαγιού κι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται από τους Κορεάτες για την παρασκευή πολλών ποτών, όπως το κρασί ginseng και το τσάι ginseng. Ενώ το κρασί υποτίθεται ότι είναι εξαιρετικό για τους άνδρες για να βελτιώσει το σθένος και τη ζωτικότητα, το τσάι είναι γνωστό ότι είναι ένα ενισχυτικό ενέργειας γενικότερα. Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης τσαγιού ginseng δεν είναι εντελώς άγνωστα στον κόσμο.

Παραδοσιακά, το τσάι ginseng δεν έχει φύλλα τσαγιού, αλλά παρασκευάζεται από ρίζες ginseng , μαζί με φρούτα . Η ρίζα, ο καρπός και οι ξηροί καρποί αφυπνίζονται για αρκετές ώρες σε χαμηλή φωτιά για να ληφθεί το τσάι. Το ποτό γλυκαίνεται με μέλι. Σήμερα, το τσάι ginseng διατίθεται σε μορφή σκόνης, σε πακέτα αλουμινόχαρτου μίας μερίδας για γρήγορη παρασκευή και κατανάλωση. Οι κάψουλες τσαγιού τζίνσενγκ είναι επίσης διαθέσιμες για λήψη ως συμπληρώματα. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει το τσάι το λατρεύουν και το μισούν εξίσου, καθώς το ποτό έχει έντονη γεύση και οσμή, που κάποιοι έχουν περιγράψει ως φαρμακευτική.

 Είναι όμως το τσάι τζίνσενγκ τόσο ευεργετικό για την υγεία μας όσο φαίνεται να είναι; 

Υπάρχουν δύο είδη ginseng- το ασιατικό (από την Κίνα και την Κορέα) και το αμερικανικό ginseng. Το κορεάτικο ή ασιατικό ginseng είναι μια πιο ζεστή ποικιλία, ενώ το αμερικανικό ginseng είναι δροσερό στη φύση του. Ενώ το αμερικανικό ginseng λέγεται ότι είναι ασφαλές για κατανάλωση για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, το κορεάτικο ginseng δεν πρέπει να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ρίζας ginseng πιστώνονται στην παρουσία φυσικών χημικών ουσιών που ονομάζονται ginsenosides. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι γνωστό ότι έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αγγειοκαθαρτικές ιδιότητες. Αυτός είναι ο λόγος που οι Κορεάτες χρησιμοποιούν παραδοσιακά εκχυλίσματα τζίνσενγκ για να ανανεώσουν το σώμα και το μυαλό και να βελτιώσουν τη συνολική τους ευεξία.

Ακολουθούν μερικά οφέλη του που το ανεβάζουν στο χρηματιστήριο των αξιών.

1. Απώλεια βάρους:Το τσάι Ginseng μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς είναι γνωστό ότι είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, σύμφωνα με το βιβλίο «The Miracle of Herbs and Spices» του Δρ Bahram Tadayyon. Ωστόσο, μόνο η κατανάλωση αυτού του τσαγιού μαζί μπορεί να μην σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και πρέπει να συνοδεύεται από τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή.

2. Ελέγχει την υπέρταση:Η κατανάλωση τσαγιού ginseng λέγεται ότι είναι μια φυσική θεραπεία για τον έλεγχο της υπέρτασης ή της υψηλής αρτηριακής πίεσης . Σύμφωνα με το «Linda Page’s Healthy Healing: A Guide to Self-healing for Everyone», ορισμένες κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση απέδειξαν ότι η κατανάλωση τσαγιού ginseng μπορεί να επιφέρει τακτική μείωση της αρτηριακής πίεσης.

3. Αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία:Το τσάι τζίνσενγκ είναι ιδιαίτερα καλό για τις γυναίκες, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ορμονική ισορροπία στο σώμα τους και, κατά συνέπεια, μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του μαστού, την ενδομητρίωση και άλλα προβλήματα που προκαλούνται από ορμονικές ανισορροπίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τζινσενοσίδες είναι χημικά παρόμοιες με τις γυναικείες στεροειδείς ορμόνες, πράγμα που σημαίνει ότι η ρίζα έχει ήπια δράση παρόμοια με τα οιστρογόνα, σύμφωνα με το «Linda Page’s Healthy Healing: A Guide to Self-healing for Everyone».

4. Αναζωογονεί το σώμα και τον εγκέφαλο:Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν βελτιωμένες γνωστικές ικανότητες και καλύτερη προσοχή, μετά την κατανάλωση τσαγιού ginseng. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με το βιβλίο «Prescription For Herbal Healing» της Phyllis A. Balch, το ginseng είναι ένα προσαρμογόνο, το οποίο βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να ανέχεται στρεσογόνες καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ενέργεια και να νικήσει το άγχος και το στρες.

5. Προωθεί την υγεία της καρδιάς:Το τσάι Ginseng είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι καλά για την υγεία της καρδιάς . Επιπλέον, σύμφωνα με το βιβλίο «Prescription For Herbal Healing» της Phyllis A. Balch, το τζίνσενγκ έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει τη ζήτηση της καρδιάς για οξυγόνο. Το βιβλίο λέει ότι η ρίζα ginseng μπορεί να αυξήσει τη δύναμη με την οποία ο καρδιακός μυς μπορεί να συστέλλεται και ως εκ τούτου, προστατεύει την καρδιά από τη μυοπάθεια.
Το τσάι τζίνσενγκ καταστέλλει την όρεξη, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προάγει την υγεία της καρδιάς

6. Προωθεί την υγεία του δέρματος:Τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά βότανα και τα μπαχαρικά όπως το τζίνσενγκ μπορούν να προάγουν την υγεία του δέρματος, λόγω των ιδιοτήτων καταπολέμησης της φλεγμονής των ενεργών χημικών και ενώσεων τους. Σύμφωνα με το βιβλίο «The Miracle of Herbs and Spices» του Δρ Bahram Tadayyon, το ginseng έχει αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρμα, λόγω της παρουσίας αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

7. Ενισχύει το ανοσοποιητικό:Το τσάι τζίνσενγκ έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης και είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Σύμφωνα με το βιβλίο «Linda Page’s Healthy Healing: A Guide to Self-healing for Everyone», το ginseng διεγείρει τη φαγοκυτταρική δράση και την απόκριση αντισωμάτων σε επιβλαβή βακτήρια και ιούς.

8. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα:Τόσο το αμερικανικό όσο και το κορεατικό ginseng έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθιστώντας το τσάι ginseng καλό για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με το βιβλίο «Prescription For Herbal Healing» της Phyllis A. Balch, το τσάι ginseng μπορεί να μειώσει τις απαιτήσεις σε ινσουλίνη και να παρατείνει τα αποτελέσματα της ενέσιμης ινσουλίνης. Σύμφωνα με το βιβλίο, το ποτό μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

9. Βελτιώνει τη σεξουαλική υγεία:Το τσάι τζίνσενγκ και το κρασί τζίνσενγκ καταναλώνονται από άνδρες στην Κορέα, προκειμένου να διατηρηθεί η σεξουαλική τους υγεία. Σύμφωνα με το «Linda Page’s Healthy Healing: A Guide to Self-healing for Everyone», το τσάι ginseng είναι το μόνο βότανο που δοκιμάζεται κλινικά ως πηγή φυτοτεστοστερόνης ή φυσικής τεστοστερόνης από φυτική πηγή. Το βιβλίο ισχυρίζεται επίσης ότι το ginseng μπορεί να βελτιώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και μπορεί επίσης να υποστηρίξει βασικές λειτουργίες των αδένων όπως τα επινεφρίδια και ο προστάτης.

Το τσάι τζίνσενγκ είναι ένα φυτικό ρόφημα που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μια υπερβολική δόση του  μπορεί να έχει επίσης μια σειρά από παρενέργειες. Αυτά περιλαμβάνουν αϋπνία και νευρικότητα, θρόμβους αίματος, ναυτία, έμετο, πονοκεφάλους κ.λπ. Πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν πιστοποιημένο διατροφολόγο ή διαιτολόγο πριν προσθέσετε οτιδήποτε στη διατροφή του, ειδικά σε περιπτώσεις χρόνιων ή δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr