Δίαιτα ενέργεια: Πώς να χάσετε λίπος, αλλά όχι ενέργεια όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Δίαιτα ενέργεια: Πώς να χάσετε λίπος, αλλά όχι ενέργεια όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Δίαιτα ενέργεια: Η ρουτίνα απώλειας βάρους σας δεν πρέπει επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί.
Όταν σκεφτόμαστε την απώλεια βάρους, δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τον αριθμό η ζυγαριά. Θα πρέπει να σκεφτείτε την επίτευξη βιώσιμης απώλειας βάρους. Οπότε, πείτε αντίο στις δίαιτες crash ή στους ανθυγιεινούς τρόπους για να χάσετε κιλά.

Η ρουτίνα απώλειας βάρους σας δεν πρέπει επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί. Η ιδέα είναι να χάσετε βάρος και να μην δείτε πτώση στα επίπεδα ενέργειας. Εάν είστε όλοι υπέρ της ανεπαρκούς πρόσληψης θερμίδων σε μια προσπάθεια να χάσετε βάρος, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα χτυπήσουν επίσης.

Η απώλεια βάρους, εξηγεί, είναι η διαδικασία μείωσης του συνολικού βάρους του σώματος. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χάσουν βάρος νερού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή μείωση του βάρους καθώς το νερό εξαντλείται από το σώμα. Ωστόσο, δεν συνιστάται να βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτή τη μέθοδο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και άλλες επιπλοκές στην υγεία. Στη συνέχεια, υπάρχει η απώλεια μυϊκής μάζας. Δεδομένου ότι οι μύες συμβάλλουν στο συνολικό σωματικό βάρος, η απώλεια μυών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βάρους όπως μετριέται σε μια κλίμακα. Ο Singh λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι ανεπιθύμητη επειδή οι μύες είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργικότητα και η απώλεια τους μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί βιώσιμη απώλεια βάρους είναι η απώλεια λίπους. Το λίπος είναι το ορατό συστατικό του βάρους στο οποίο συχνά αναφέρονται οι άνθρωποι όταν εκφράζουν την επιθυμία τους να χάσουν βάρος. Θεωρεί ότι στην ουσία, η βιομηχανία απώλειας βάρους τείνει να δίνει προτεραιότητα στην ιδέα της απώλειας βάρους χωρίς να τονίζει τη σημασία της συγκεκριμένης στόχευσης της απώλειας λίπους. Και μερικές φορές, χρησιμοποιούνται λάθος μέθοδοι ή τρόποι για την απώλεια βάρους που μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα ενέργειας.

Απώλεια βάρους και ενέργεια
Οι γυναίκες συχνά βιώνουν απώλεια ενέργειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για απώλεια βάρους. Υπάρχουν μερικοί λόγοι πίσω από αυτό:

1. Ανεπαρκής πρόσληψη θερμίδων
Ο ειδικός σημειώνει ότι πολλές γυναίκες έχουν σημαντικά λιγότερες θερμίδες από αυτές που απαιτεί το σώμα τους σε μια προσπάθεια να επιτύχουν απώλεια βάρους. Αυτός ο περιορισμός της τροφής μειώνει τη τροφή που παρέχεται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων ενέργειας. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκείς θερμίδες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά , του λείπει το καύσιμο που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

2. Αφυδάτωση
Μπορεί να συμβεί όταν το νερό αποβάλλεται από το σώμα κατά τις προσπάθειες απώλειας βάρους και συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ενέργειας.

3. Μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης
Εάν καταναλώνετε λιγότερη πρωτεΐνη, μπορεί να συμβάλει σε αισθήματα αδυναμίας και χαμηλής ενέργειας, λέει ο Singh. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση και την αναδόμηση του σώματος, ειδικά μετά την άσκηση. Όταν το σώμα δεν τροφοδοτείται επαρκώς με πρωτεΐνες, επηρεάζεται η διαδικασία ανάκτησης και αποκατάστασης, οδηγώντας σε αυξημένη κόπωση και αδυναμία. Επομένως, προσέχετε την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Τρόποι για να χάσετε βάρος αλλά όχι ενέργεια
Κάνετε λάθος αν αισθάνεστε αδύναμοι μετά την προπόνηση. Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς συμβιβασμούς στα επίπεδα ενέργειας σας. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1. Προπόνηση ενδυνάμωσης
Η ενασχόληση με τακτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την τόνωση του μεταβολισμού, λέει ο ειδικός. Η οικοδόμηση άπαχων μυών όχι μόνο συμβάλλει σε μια τονισμένη εμφάνιση, αλλά βοηθά επίσης στην πιο αποτελεσματική καύση θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτύχετε τον στόχο απώλειας βάρους χωρίς να μειώσετε τα επίπεδα ενέργειας.

2. Κατανάλωση επαρκών θερμίδων
Αντί να περιορίζετε σοβαρά την πρόσληψη θερμίδων, είναι σημαντικό να καταναλώνετε κατάλληλη ποσότητα τροφής με βάση τον Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό (BMR) του σώματος. Αντιπροσωπεύει τον αριθμό των θερμίδων που απαιτούνται για τη διατήρηση των βασικών σωματικών λειτουργιών σε ηρεμία. Διασφαλίζοντας ότι η πρόσληψη θερμίδων ευθυγραμμίζεται με το BMR, το σώμα λαμβάνει τα απαραίτητα καύσιμα για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων, ενώ εξακολουθεί να δημιουργεί έλλειμμα θερμίδων για απώλεια βάρους.

3. Υπολογίστε τη συνολική ενεργειακή απαίτηση
Για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη συνολική ενεργειακή απαίτηση για την ημέρα. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, το επάγγελμα και ο τρόπος ζωής. Αυτός ο υπολογισμός βοηθά στη δημιουργία ενός ισορροπημένου ελλείμματος θερμίδων που υποστηρίζει την απώλεια βάρους χωρίς υπερβολική εξάντληση ενέργειας.

4. Δώστε προτεραιότητα στην επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης
Μετρώντας την κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης που απαιτείται από το σώμα και συμπεριλαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες στη διατροφή, μπορείτε να διατηρήσετε τους μυς και να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας σε όλο το ταξίδι σας για απώλεια βάρους.

Η γυμναστική και η παρακολούθηση της διατροφής σας θα σας βοηθήσει πολύ, αλλά ο ποιοτικός ύπνος είναι επίσης σημαντικός. Παίζει ζωτικό ρόλο στην αποκατάσταση της ενέργειας, στη ρύθμιση των ορμονών και στη γενική ευεξία. Χρειάζεστε επαρκή ανάπαυση για βέλτιστη ανάκαμψη και επίπεδα ενέργειας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr